Erdoğan: Referandum Yok Hükmündedir
Başbakan Yıldırım'dan Önemli Mesajlar
Anasayfa > Haberler > FETÖ'cü Firari 3 SAT Komandosu Yakalandı
FETÖ'cü Firari 3 SAT Komandosu Yakalandı
Fetullahçı Terör Örgütü'nün darbe girişiminde aktif rol aldıkları tespit edilen üç SAT komandosu, yurt dışına kaçmak için geldikleri Edirne'de yakalandı

Emniyet kaynaklarından alınan bilgiye göre, Edirne MİT Bölge Dairesi Başkanlığı ve Edirne Emniyet Müdürlüğünce, FETÖnün darbe girişiminde aktif olarak bulunduğu belirlenen üç SAT komandosunun Edirne üzerinden yurt dışına kaçacaklarına yönelik istihbarat alındı. Bunun üzerine, Edirne MİT Bölge Dairesi Başkanlığı ile Edirne Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünün ortak çalışmaları sonucu dün söz konusu kişiler, İstanbul-Edirne otobanı Edirne gişeler çıkışında arazide yakalandı. Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesince "Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme" suçundan aranan eski üsteğmen A.Ç, eski astsubay başçavuşlar Y.Ö ve M.Ö gözaltına alındı.

FETÖ ile bağlantılarını kabul ettiler

FETÖ ile bağlantılarını kabul eden zanlılar, ifadelerinde, darbe girişiminden 5 gün öncesinde haberdar olduklarını, planlamanın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğanın Huber Köşkünden alınarak önce Samandıraya götürüleceği, ardından Marmara açıklarında bir gemiyle kaçırılacağı şeklinde yapıldığını belirtti. Erdoğanın Marmariste olması nedeniyle Marmarise gitmek üzere yola çıktıklarını ifade eden şüpheliler, gelen telefon üzerine Akıncı Üssüne yöneldiklerini anlattı.