FETÖ'yü Terör Örgütü Olarak Kabul Ettiler
Artık Tek Taraflı Adım Atma Dönemi Bitti
Anasayfa > Haberler > Belediyemizden önemli duyuru
Belediyemizden önemli duyuru
Orta hasarlı olup Kocaeli Valiliği tarafından ilan edilen yıkılacak yapılar listesinde olan binalar ile ilgili Derince Belediyesi’nden duyuru yapıldı

Başvuru gerekiyor
Konuyla ilgili olarak Derince Belediyesi’nden yapılan duyuru şu şekilde; “17 Ağustos 1999 depreminden sonra orta hasarlı olarak tespit edilen ve kentsel dönüşüm kapsamında Kocaeli Valiliği tarafından yıkılması gündemde olan binalardan, onarım güçlendirmesini yapmış olan binaların sahip ve yöneticilerinin Derince Belediyesi’ne başvurmaları gerekmektedir.”

Meclis kararına istinaden
“Kocaeli Büyükşehir Belediye Meclisi’nin almış olduğu son karara istinaden 31.12.2009 tarihinden önce onarım ve güçlendirme ruhsatı almış olup, onarımın ve güçlendirme işlemlerini bu tarihten önce projelerine uygun olarak tamamlamış olduklarını ilgili PM bürosu veya TBMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Kocaeli Şubesinden alacakları teknik raporla belgelendirerek Belediyemize başvurmaları gerekmektedir.”

Kayıtlar silinebilecek
“Başvuruların 31.12.2012 tarihine kadar mutlaka yapılması gerekmektedir. Belirtilen süre içinde Derince Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğüne başvuranlara yukarıdaki belgeler dışında başka bir belge aranmaksızın ve herhangi bir harç veya ücret alınmadan onarım ve güçlendirme yapı kullanım izin belgesi düzenlenecektir. Belediyemizden alınacak bu belge ile Kocaeli Valiliği tarafından ilan edilen listeden kayıtlarının silinmesi mümkün olacaktır.”