Şekersiz Tatlı Yapmayı Öğrendiler
14.11.2018
Anasayfa > Haberler > Azerbaycan Parkı açılışa hazırlanıyor
Azerbaycan Parkı açılışa hazırlanıyor
Derince Belediyesi’nin Dumlupınar ve Yavuz Sultan Mahallesi sınırında yaptığı ve açılışına kısa bir süre kalan Azerbaycan Haydar Aliyev Parkı’nda çalışmalar hummalı bir şekilde sürdürülüyor

Derince’ye yeni bir yaşam alanı daha
Mesire alanlarının ve ilçedeki yeşil alanlarının sayısının arttırılması için çalışmalarına ara vermeden devam eden Derince Belediyesi’nin ilçeye kazandırdığı 8 bin 500 m2 alana sahip Azerbaycan Haydar Aliyev Parkı’nın açılışına kısa bir süre kala parkta yoğun bir çalışma süreci işliyor. Parktaki çalışmaların tüm hızıyla sürdüğü Azerbaycan Haydar Aliyev Parkı’nın tamamlanmasıyla birlikte Derinceliler yeni bir yaşam alanına daha kavuşmanın mutluluğunu yaşayacak. Derince Belediye Başkanı Dr. Aziz Alemdar ve Türkiye Azerbaycan Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Bilal Dündar, 30 Ekim tarihinde açılması planlanan Azerbaycan Haydar Aliyev Parkı’ndaki çalışmaları yerinde inceleyerek, son durumla ilgili bilgi aldı.

Başkan Alemdar ve Dündar parkı inceledi
Çalışmaları yerinde görme imkanı bulan Türkiye Azerbaycan Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Bilal Dündar, yaptığı konuşmada Başkan Alemdar’a ve Derincelilere teşekkür ederek, bu parkın iki ülkenin dostluğunun pekişmesinde önemli katkı sağlayacağını söyledi. Derince Belediye Başkanı Dr. Aziz Alemdar ise yaptığı açıklamada “Kardeş ülkemiz Azerbaycan’ın 20. kuruluş yıldönümünde bu parkı yapmak mutluluk verici. Parkı 30 Ekim tarihinde halkımızın kullanımına açacağız. İki ülke arasındaki kardeşlik bu parkla birlikte bir kez daha ortaya konmuş olacak” dedi. Azerbaycan televizyonları için açıklamada bulunan Başkan Alemdar ve Dündar daha sonra birlikte parkı gezerek çalışmaları inceledi.

Başkan Alemdar ve Dündar, Azerbaycan televizyonlarında yayınlanacak olan açıklamalarında Türkiye ile Azerbaycan arasındaki kardeşliğin önemine değindi

Ağaçlandırma çalışmalarının sürdüğü park, tamamlandığında bölge halkına doğayla iç içe bir ortam sunacak

Derince Belediyesi çalışanları, parkın kalan kısımlarını tamamlamak için yoğun bir gayret sarf ediyor

Tüm alanda çalışmaların devam ettiği Azerbaycan Haydar Aliyev Parkı’nın tamamlanmasına çok az kaldı