Minik Sporcular İçin Anlamlı Etkinlik
15.02.2020
Anasayfa > Haberler > Aspir Projesi Derince’de Hayat Buluyor
Aspir Projesi Derince’de Hayat Buluyor
Başkan Aygün'ün 41 seçim vaadi arasında yer alan ve özel önem verdiği aspir bitkisi yetiştiriciliği projesi Derince’de hayat buluyor

Başkan Aygün Önem Veriyor

Derince’de tarımsal kalkınma hamlesi kapsamında başlatılan aspir bitkisi yetiştiriciliği projesinde yeni bir aşamaya daha geçildi. Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün’ün İshakçılar’ı bölgenin tarım üssü haline getireceğini ifade ettiği proje kapsamında 2019 yılı içerisinde çok önemli adımlar atılmıştı. Aralık ayı içerisinde kendilerine Derince Belediyesi tarafından ücretsiz olarak dağıtılan aspir tohumlarını toprakla buluşturan çiftçiler, tarlalardaki bakım çalışmalarını yapmaya devam ediyor.

Projemiz Model Olacak

Derince Belediye Başkan Vekili Kenan Yalçın, Selçuk Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fikret Akınerdem, Derince Belediye Başkan Yardımcıları İbrahim Şirin, Abbas Bayrak ve beraberindeki heyet İshakçılar merkezli köylere giderek, aspir bitkisinin yetişme süreciyle ilgili son durumu yerinde gözlemledi. Aynı zamanda Türkiye Aspir Derneği Başkanı olan Akınerdem, tarımsal kalkınma hamlesi ile birlikte Derince’nin çok önemli bir kazanım elde edeceğini belirterek “Başkanımız Zeki Aygün’ün öncülüğünde başlattığımız projemiz inanıyorum ki model olacak. Biz bu süreçte de her zaman çiftçilerimizin yanında olmaya devam edeceğiz” dedi.

Yerel Yönetimde şeffaflığın sağlanması, bireylerin yönetime ortak olması, Belediye – Vatandaş kaynaşmasının gerçekleşmesi için yöneten ve yönetilen arasındaki engelleri ortadan kaldırarak, siz vatandaşlarımızın sorunlarının en kolay şekilde yetkililere ulaştırılması, böylece sorunların çözümlenmesini hedefleyen yep yeni bir projeyi hayata geçirdik.

ÇÖZÜM MASASI Nasıl İşliyor?

Çözüm Masasının işleyişinde tüm iletişim araçları etkin bir şekilde kullanılmaktadır. Belediye hizmet binamızda oluşturulan Çözüm Masası aracılığı ile halkımızın müracaatları şu şekilde alınmaktadır;

Kişisel Başvuru;

Belediyemize şahsen gelerek müracaat eden vatandaşlarımız Çözüm Masası uzmanları tarafından karşılanmaktadır. Kişinin kişisel bilgileri ve müracaatın özeti sisteme kaydediliyor. Kaydedilen bu bilgi müracaat konusuna göre ilgili Belediye birimi tarafından görülüyor. İlgili birimin verdiği cevap sistemden de takip edilerek size müracaatınızın cevabı iletiliyor.

Telefon Aracılığı ile Başvuru;

239 44 66 numaralı telefonumuz mesai saatleri içerisinde aranabilmektedir. Arayan vatandaşlarımız  uzmanlarımız tarafından cevaplandırılmakta ve aynı şekilde sisteme kaydedilerek ilgili birimden cevap alınıp müracaat sahibine dönülmektedir.

İnternet Aracılığı ile Başvuru;

İnternet kullanıcıları müracaatını sisteme kaydedebilmekte ve sisteme kaydedilen bu müracaatlar Çözüm Masası ekibimiz tarafından takip edilerek çözüme kavuşturulmaktadır.

Şikayet ve İstekleriniz İçin

Çözüm Masası vatandaşlarımızın yönetime katılması ve yönetimi destekleyebilmesi için bilgi ve belgelere ulaşmasını kolaylaştırmakla birlikte vatandaşlarımızın bilgiye ulaşım haklarını kullanmasını da sağlamaktadır.

Önceki Başvurularınız Takip Etmek İçin

">Çözüm Masası