İmar Planı Hakkında Duyuru
20.01.2020
Anasayfa > Haberler > Sokak Hayvanları İçin Çok Özel Tesis
Sokak Hayvanları İçin Çok Özel Tesis
Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün, vatandaşların da sık sık şikayetlerine konu olan sokak hayvanları konusunda çok önemli bir projeyi hizmete sunuyor. Derince Belediyesi'nin ilçeye kazandıracağı Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi, modern ve konforlu yapısıyla alanında örnek proje olarak nitelendiriliyor

Ön Tahsis İşlemi Yapıldı

Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün’ün 41 seçim vaadi arasında yer alan ‘Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi’ ilçede hayata giriyor. Sokak hayvanlarını koruma altına almak ve bakımlarını sağlamak amacıyla Etüt Proje Müdürlüğü tarafından yürütülen projede geri sayım başladı. Derince Belediyesi’nin Yenikent Mahallesi’nde yer alan Fen İşleri Müdürlüğü’nün arkasındaki bölgeye inşa edilecek olan Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi, modern ve konforlu bir alana sahip olacak. Orman Bakanlığı’ndan ön tahsis işlemi yapılmış yaklaşık 4 bin m2’lik alana inşa edilecek olan Rehabilitasyon Merkezi’nin proje alanı bin 900 m2’den oluşuyor. Kesin tahsis için bakanlık nezdinde onay aşamasında olan yaklaşık 770 bin TL maliyetli projenin, kısa sürede başlaması hedefleniyor.

Ameliyathane, Eczane ve Sosyal Alan

Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi bünyesinde ameliyathane, muayenehane, veteriner odası, eczane ve sosyal alanın bulunduğu idari bina ile birlikte köpek ve kedi barınakları da bulunacak. Rehabilitasyon Merkezi, sahipsiz hayvanların sorunlarının çözüme kavuşturulması, beslenme ve tedavi koşullarının iyileştirilmesine yönelik sokak hayvanlarına yeni bir yuva olacak. Rehabilitasyon Merkezi’nde yaşamlarını sürdüren sokak hayvanlarının yemek ihtiyacı ise Derince Belediyesi ve hayvan sever vatandaşlar tarafından karşılanacak. Derince Belediyesi ekipleri günlük düzenli olarak ilçedeki lokantalar ve kasaplardan aldıkları yemek artıkları ve sakatatlar ile sokak hayvanlarının yemek ihtiyacını giderecek. Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi ile birlikte ilçede çok önemli bir eksikliğin giderileceğini belirten Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün yaptığı değerlendirmede “Halkımıza verdiğimiz bir sözümüzü daha yerine getirecek olmanın mutluluğunu yaşıyoruz.” dedi.

Yerel Yönetimde şeffaflığın sağlanması, bireylerin yönetime ortak olması, Belediye – Vatandaş kaynaşmasının gerçekleşmesi için yöneten ve yönetilen arasındaki engelleri ortadan kaldırarak, siz vatandaşlarımızın sorunlarının en kolay şekilde yetkililere ulaştırılması, böylece sorunların çözümlenmesini hedefleyen yep yeni bir projeyi hayata geçirdik.

ÇÖZÜM MASASI Nasıl İşliyor?

Çözüm Masasının işleyişinde tüm iletişim araçları etkin bir şekilde kullanılmaktadır. Belediye hizmet binamızda oluşturulan Çözüm Masası aracılığı ile halkımızın müracaatları şu şekilde alınmaktadır;

Kişisel Başvuru;

Belediyemize şahsen gelerek müracaat eden vatandaşlarımız Çözüm Masası uzmanları tarafından karşılanmaktadır. Kişinin kişisel bilgileri ve müracaatın özeti sisteme kaydediliyor. Kaydedilen bu bilgi müracaat konusuna göre ilgili Belediye birimi tarafından görülüyor. İlgili birimin verdiği cevap sistemden de takip edilerek size müracaatınızın cevabı iletiliyor.

Telefon Aracılığı ile Başvuru;

239 44 66 numaralı telefonumuz mesai saatleri içerisinde aranabilmektedir. Arayan vatandaşlarımız  uzmanlarımız tarafından cevaplandırılmakta ve aynı şekilde sisteme kaydedilerek ilgili birimden cevap alınıp müracaat sahibine dönülmektedir.

İnternet Aracılığı ile Başvuru;

İnternet kullanıcıları müracaatını sisteme kaydedebilmekte ve sisteme kaydedilen bu müracaatlar Çözüm Masası ekibimiz tarafından takip edilerek çözüme kavuşturulmaktadır.

Şikayet ve İstekleriniz İçin

Çözüm Masası vatandaşlarımızın yönetime katılması ve yönetimi destekleyebilmesi için bilgi ve belgelere ulaşmasını kolaylaştırmakla birlikte vatandaşlarımızın bilgiye ulaşım haklarını kullanmasını da sağlamaktadır.

Önceki Başvurularınız Takip Etmek İçin

">Çözüm Masası