Başkan Aygün’den DER-MEK Ailesine Kutlama
27.11.2019
Anasayfa > Haberler > Aygün: Derincemiz Adeta Bir Kültür Mozaiği
Aygün: Derincemiz Adeta Bir Kültür Mozaiği
Derince Belediyesi'nin katkılarıyla düzenlenen Kırım Türkleri Buluşması'nda konuşan Başkan Aygün, "İlçemiz, sahip olduğu sivil toplum kuruluşları ile ülkemizin çok önemli bir kültür mozaiği. Derince’nin kuruluşuna öncülük eden Kırım Türklerimiz de bu mozaiğimizin en önemli parçası" dedi

Yelken Kafe’de Düzenlendi

Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Kocaeli Şubesi’nin Derince Belediyesi’nin katkılarıyla düzenlediği Kırım Türkleri Buluşması yoğun ilgi gördü. Yelken Kafe Restaurant ve Düğün Salonu’nda gerçekleşen programa Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün, AK Parti Derince İlçe Başkanı Selçuk Çakıroğlu, Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Genel Başkanı Mükremin Şahin, Kırım Gelişim Vakfı Başkanı Ümit Şilit, Emel Kırım Vakfı Başkanı Zafer Karatay, TURKSİD Başkanı Ertan Baştuhan, Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Kocaeli Şubesi Başkanı Şengül Talgır, Türkiye içindeki İstanbul, Sakarya, Yalova, Düzce, Bursa, İstanbul Anadolu Yakası, Çiftlikköy, Bolu, Polatlı Kırım Tatar Teşkilatlarının başkan, yönetici ve üyeleri, meclis üyeleri, muhtarlar, siyasi parti temsilcileri ile STK başkan ve yöneticileri yoğun ilgi gösterdi. Programda açılış konuşmasını yapan Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Kocaeli Şubesi Başkanı Şengül Talgır, etkinliğin düzenlenmesine katkı sunan Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün’e teşekkür etti.

Talgır ve Şahin, Konuşma Yaptı

Talgır, konuşmasında “Ata yurdumuz Kırım Şubat 2014 yılından beri Rusya’nın haksız işgali altında bulunmakta. Milli kültürümüz ve tarihimiz işgalci yönetim tarafından çeşitli baskıcı yaptırımlarla yok edilme tehdidi altındadır. Milli Yolbaşçımız Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu ve işgale karşı duran diğer soydaşlarımız yurtlarından sürgün edilmişlerdir. Dünyanın çeşitli ülkelerindeki Kırım Tatarlarının bugünkü gibi etkinliklerle bir araya gelmesi kültür ve geleneklerimizi yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak açısından çok önemli ve gerekli. Bu birlik ve beraberlik, dirliğimiz, Kırım’daki, sürgündeki soydaşlarımıza güç, moral ve umut vermektedir” dedi. Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Genel Başkanı Mükremin Şahin de yaptığı konuşmada, “Teşkilatlarımızın yaptığı çalışmaları takip ediyoruz. Güzel faaliyetler yapılıyor, daha iyisi olacak inşallah. Türkiye’de bu yıl iki önemli hadise oldu. 1944 Kırım Tatarları Sürgünü Türkiye tarafından ilk defa resmi olarak anıldı. Ayrıca rahmetli genel başkanımız Dr. Ahmet İhsan Kırımlı’nın temellerini atmış olduğu 8 katlı genel merkez binamızın açılışını yaptık” dedi.

Başkan Aygün’den Önemli Mesajlar

Kırım Türkleri Buluşması programında son konuşmayı yapan isim Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün oldu. Konuşmasında önemli mesajlar veren Başkan Aygün, “Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Kocaeli Şubesi ile birlikte düzenlediğimiz bu etkinlikte birbirinden değerli konuklarımızla bir aradayız. İlçemiz, sahip olduğu sivil toplum kuruluşları ile ülkemizin çok önemli bir kültür mozaiği. Derince’nin kuruluşuna öncülük eden Kırım Türklerimiz de bu mozaiğimizin en önemli parçası. Sizlerin de içinde yer aldığı STK’larımızla birlikte ilçemize değer katan çalışmalara imza atmaktan dolayı mutluyuz. Yaz dönemine yönelik kültürel zenginliklerimizi yansıtacağımız bir etkinlik takvimi oluşturmayı planlıyoruz. Hedefimiz kültürel zenginliklerimizi Derincemizde en güzel şekilde yaşamak ve yaşatmak. Sizlerin fikirlerinden de bu noktada faydalanmak ve düşüncelerinizi öğrenmekten mutluluk duyacağım. Bu vesileyle programımıza katılan değerli konuklarımıza teşekkür ediyorum” dedi. Başkan Aygün’ün konuşmasının ardından birlik, beraberlik ve kaynaşma programı Kırım Gelişim Orkestrası şarkıları ve halk dansları eşliğinde devam etti.

Yerel Yönetimde şeffaflığın sağlanması, bireylerin yönetime ortak olması, Belediye – Vatandaş kaynaşmasının gerçekleşmesi için yöneten ve yönetilen arasındaki engelleri ortadan kaldırarak, siz vatandaşlarımızın sorunlarının en kolay şekilde yetkililere ulaştırılması, böylece sorunların çözümlenmesini hedefleyen yep yeni bir projeyi hayata geçirdik.

ÇÖZÜM MASASI Nasıl İşliyor?

Çözüm Masasının işleyişinde tüm iletişim araçları etkin bir şekilde kullanılmaktadır. Belediye hizmet binamızda oluşturulan Çözüm Masası aracılığı ile halkımızın müracaatları şu şekilde alınmaktadır;

Kişisel Başvuru;

Belediyemize şahsen gelerek müracaat eden vatandaşlarımız Çözüm Masası uzmanları tarafından karşılanmaktadır. Kişinin kişisel bilgileri ve müracaatın özeti sisteme kaydediliyor. Kaydedilen bu bilgi müracaat konusuna göre ilgili Belediye birimi tarafından görülüyor. İlgili birimin verdiği cevap sistemden de takip edilerek size müracaatınızın cevabı iletiliyor.

Telefon Aracılığı ile Başvuru;

239 44 66 numaralı telefonumuz mesai saatleri içerisinde aranabilmektedir. Arayan vatandaşlarımız  uzmanlarımız tarafından cevaplandırılmakta ve aynı şekilde sisteme kaydedilerek ilgili birimden cevap alınıp müracaat sahibine dönülmektedir.

İnternet Aracılığı ile Başvuru;

İnternet kullanıcıları müracaatını sisteme kaydedebilmekte ve sisteme kaydedilen bu müracaatlar Çözüm Masası ekibimiz tarafından takip edilerek çözüme kavuşturulmaktadır.

Şikayet ve İstekleriniz İçin

Çözüm Masası vatandaşlarımızın yönetime katılması ve yönetimi destekleyebilmesi için bilgi ve belgelere ulaşmasını kolaylaştırmakla birlikte vatandaşlarımızın bilgiye ulaşım haklarını kullanmasını da sağlamaktadır.

Önceki Başvurularınız Takip Etmek İçin

">Çözüm Masası