1071 Kongre Merkezi, Belediye Binası Oluyor
04.12.2019
Anasayfa > Haberler > DERKİM’le İstihdama Etkin Çözüm
DERKİM’le İstihdama Etkin Çözüm
Derince Belediyesi’nin istihdama katkı sağlamak amacıyla oluşturduğu Derince Kariyer İstihdam Merkezi (DERKİM), iş arayanlar ve işverenler arasında köprü vazifesi görüyor

Derince Kariyer İstihdam Merkezi

Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün yönetiminde vatandaşlara yönelik sosyal projelerin ön plana çıktığı Derince’de hizmete giren DERKİM, istihdama katkı sağlamak amacıyla faaliyet gösteriyor. Derince Belediyesi bünyesinde oluşturulan Derince Kariyer İstihdam Merkezi ile birlikte iş arayanlara iş, eleman arayan işverenlere ise eleman bulma noktasında, işçi ve işveren arasında köprü vazifesi görülüyor.

İŞKUR ile Ortak Çalışma

İş ve eleman ihtiyacının karşılanması maksadıyla Eylül ayı itibariyle çalışmalarına başlayan DERKİM’e bu süreçte yaklaşık 180 başvuru oldu. Kurulan yeni sistemle birlikte DERKİM’e öz geçmişini bırakan adaylar uygun iş imkanı ortaya çıktığında iletişime geçilerek ilgili kurumlara yönlendiriliyor. İŞKUR ile ortaklaşa yürütülen çalışmalar kapsamında bugüne dek yaklaşık 80 kişi talepleri doğrultusundaki iş yerlerine yönlendirildi.

Yerel Yönetimde şeffaflığın sağlanması, bireylerin yönetime ortak olması, Belediye – Vatandaş kaynaşmasının gerçekleşmesi için yöneten ve yönetilen arasındaki engelleri ortadan kaldırarak, siz vatandaşlarımızın sorunlarının en kolay şekilde yetkililere ulaştırılması, böylece sorunların çözümlenmesini hedefleyen yep yeni bir projeyi hayata geçirdik.

ÇÖZÜM MASASI Nasıl İşliyor?

Çözüm Masasının işleyişinde tüm iletişim araçları etkin bir şekilde kullanılmaktadır. Belediye hizmet binamızda oluşturulan Çözüm Masası aracılığı ile halkımızın müracaatları şu şekilde alınmaktadır;

Kişisel Başvuru;

Belediyemize şahsen gelerek müracaat eden vatandaşlarımız Çözüm Masası uzmanları tarafından karşılanmaktadır. Kişinin kişisel bilgileri ve müracaatın özeti sisteme kaydediliyor. Kaydedilen bu bilgi müracaat konusuna göre ilgili Belediye birimi tarafından görülüyor. İlgili birimin verdiği cevap sistemden de takip edilerek size müracaatınızın cevabı iletiliyor.

Telefon Aracılığı ile Başvuru;

239 44 66 numaralı telefonumuz mesai saatleri içerisinde aranabilmektedir. Arayan vatandaşlarımız  uzmanlarımız tarafından cevaplandırılmakta ve aynı şekilde sisteme kaydedilerek ilgili birimden cevap alınıp müracaat sahibine dönülmektedir.

İnternet Aracılığı ile Başvuru;

İnternet kullanıcıları müracaatını sisteme kaydedebilmekte ve sisteme kaydedilen bu müracaatlar Çözüm Masası ekibimiz tarafından takip edilerek çözüme kavuşturulmaktadır.

Şikayet ve İstekleriniz İçin

Çözüm Masası vatandaşlarımızın yönetime katılması ve yönetimi destekleyebilmesi için bilgi ve belgelere ulaşmasını kolaylaştırmakla birlikte vatandaşlarımızın bilgiye ulaşım haklarını kullanmasını da sağlamaktadır.

Önceki Başvurularınız Takip Etmek İçin

">Çözüm Masası