Derince Meclisi’nin Özel Konukları
03.12.2019
Anasayfa > Haberler > Derince Akşamları Bir Başka Güzel
Derince Akşamları Bir Başka Güzel
Derince’de kent estetiğine yönelik olarak İstasyon ve Hafız Hasan Yılmaz caddelerinde yapılan dekoratif aydınlatma çalışmaları ile hem ilçenin silueti değişti hem de ticari hareketlilik daha da arttı

İstasyon ve Hafız Hasan Yılmaz Caddeleri

Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün, bir yandan vatandaşlara söz verdiği 41 projeyi hizmete sunarken diğer taraftan kentin ihtiyaçlarını hızla çözüme kavuşturuyor. Derince genelinde hummalı bir şekilde devam eden rutin çalışmaların yanı sıra kent estetiğine yönelik atılan adımlar da büyük önem teşkil ediyor. Başkan Aygün’ün talimatı ile başlatılan dekoratif aydınlatma çalışması ilçede ilk olarak Derincenin en eski mahalleleri arasında yer alan Deniz Mahallesinde uygulandı. Deniz Mahallesi’nin en hareketli caddesi olan 250 metre uzunluğundaki İstasyon Caddesi’ne 12 adet dekarotif aydınlatma direği ve 2 adet cadde taglerinin yerleştirilmesiyle bölge ışıl ışıl bir görünüme kavuştu.

Ticari Hayatı Daha da Canlandırdı

İstasyon Caddesi’nde yapılan dekoratif aydınlatma çalışmalarının ardından ilçede ikinci düzenleme Çenedağ Mahallesi’nde yer alan Hafız Hasan Yılmaz Caddesi’nde yapıldı. Derince’nin merkez noktası olan caddede ilk etapta 2000 metre led aydınlatma kullanılarak ışık perdesi yapıldı. Sonrasında 14 adet dekoratif led asma armatür ve aydınlatma logolarının kullanılmasıyla bölgedeki çalışmalar tamamlandı. Görsel güzelliğin yanı sıra enerji tasarrufu da sağlayan uygulama, vatandaşların da beğenisini topluyor. Aynı zamanda ilçede akşam saatlerinde ticari hareketliliğin artmasına da katkı sunan dekoratif aydınlatma çalışması Derince genelinde belirlenen program dahilinde etap etap devam edecek.

Yerel Yönetimde şeffaflığın sağlanması, bireylerin yönetime ortak olması, Belediye – Vatandaş kaynaşmasının gerçekleşmesi için yöneten ve yönetilen arasındaki engelleri ortadan kaldırarak, siz vatandaşlarımızın sorunlarının en kolay şekilde yetkililere ulaştırılması, böylece sorunların çözümlenmesini hedefleyen yep yeni bir projeyi hayata geçirdik.

ÇÖZÜM MASASI Nasıl İşliyor?

Çözüm Masasının işleyişinde tüm iletişim araçları etkin bir şekilde kullanılmaktadır. Belediye hizmet binamızda oluşturulan Çözüm Masası aracılığı ile halkımızın müracaatları şu şekilde alınmaktadır;

Kişisel Başvuru;

Belediyemize şahsen gelerek müracaat eden vatandaşlarımız Çözüm Masası uzmanları tarafından karşılanmaktadır. Kişinin kişisel bilgileri ve müracaatın özeti sisteme kaydediliyor. Kaydedilen bu bilgi müracaat konusuna göre ilgili Belediye birimi tarafından görülüyor. İlgili birimin verdiği cevap sistemden de takip edilerek size müracaatınızın cevabı iletiliyor.

Telefon Aracılığı ile Başvuru;

239 44 66 numaralı telefonumuz mesai saatleri içerisinde aranabilmektedir. Arayan vatandaşlarımız  uzmanlarımız tarafından cevaplandırılmakta ve aynı şekilde sisteme kaydedilerek ilgili birimden cevap alınıp müracaat sahibine dönülmektedir.

İnternet Aracılığı ile Başvuru;

İnternet kullanıcıları müracaatını sisteme kaydedebilmekte ve sisteme kaydedilen bu müracaatlar Çözüm Masası ekibimiz tarafından takip edilerek çözüme kavuşturulmaktadır.

Şikayet ve İstekleriniz İçin

Çözüm Masası vatandaşlarımızın yönetime katılması ve yönetimi destekleyebilmesi için bilgi ve belgelere ulaşmasını kolaylaştırmakla birlikte vatandaşlarımızın bilgiye ulaşım haklarını kullanmasını da sağlamaktadır.

Önceki Başvurularınız Takip Etmek İçin

">Çözüm Masası