Başkan Aygün'den Güven’e İade-i Ziyaret
02.12.2019
Anasayfa > Haberler > Derince'de Anlamlı Konferans
Derince'de Anlamlı Konferans
Derince İlçe Müftülüğü'nün Mevlid-i Nebi Haftası etkinlikleri kapsamında tertip ettiği "Peygamberimiz ve Aile” konulu konferansta konuşan Kocaeli Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Ramazan Şahan, önemli bilgiler verdi

Peygamberimiz ve Aile

Hazreti Peygamberin doğumu münasebetiyle Diyanet İşleri Başkanlığı’nın öncülüğünde yurt genelinde çeşitli etkinlikler düzenleniyor. 2019 yılı Mevlid-i Nebi Haftası kapsamında Derince İlçe Müftülüğü de bir konferans gerçekleştirdi. Zübeyde Hanım Kültür Merkezi’nde (ZHKM) gerçekleşen "Peygamberimiz ve Aile” konulu konferansta Kocaeli Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Ramazan Şahan, katılımcılara önemli bilgiler verdi. İlçe Müftülüğü İmam Hatibi İbrahim Demiröz’ün Kur’an-ı Kerim tilavetinde bulunduğu programda İlçe Müftüsü Mecit Amil de günün anlam ve önemine binaen bir konuşma yaptı.

Öğrencilere Ödülleri Verildi

Konferans, Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün, İlçe Müftüsü Mecit Amil, Diyanet-Sen Kocaeli Şube Başkan Vekili Çetin Kıranşal, İlçe Müftülüğü Şube Müdürü Mehmet Dağtekin, Çenedağ Mahalle Muhtarı Osman Koçyiğit, Yenikent Mahalle Muhtarı Erol Küçük, din görevlileri ve vatandaşların yoğun katılımı ile gerçekleşti. Konferansa konuşmacı olarak katılan Kocaeli Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Ramazan Şahan, toplumun temelini oluşturan en önemli unsurun aile olduğunu belirterek, Peygamberimizin aile hayatının örnek alınması gerektiğine vurgu yaptı. Zübeyde Hanım Kültür Merkezi’nde düzenlenen program liseler arası kompozisyon ve şiir yarışmalarında dereceye giren öğrencilere protokol tarafından ödüllerinin verilmesiyle sona erdi.

Yerel Yönetimde şeffaflığın sağlanması, bireylerin yönetime ortak olması, Belediye – Vatandaş kaynaşmasının gerçekleşmesi için yöneten ve yönetilen arasındaki engelleri ortadan kaldırarak, siz vatandaşlarımızın sorunlarının en kolay şekilde yetkililere ulaştırılması, böylece sorunların çözümlenmesini hedefleyen yep yeni bir projeyi hayata geçirdik.

ÇÖZÜM MASASI Nasıl İşliyor?

Çözüm Masasının işleyişinde tüm iletişim araçları etkin bir şekilde kullanılmaktadır. Belediye hizmet binamızda oluşturulan Çözüm Masası aracılığı ile halkımızın müracaatları şu şekilde alınmaktadır;

Kişisel Başvuru;

Belediyemize şahsen gelerek müracaat eden vatandaşlarımız Çözüm Masası uzmanları tarafından karşılanmaktadır. Kişinin kişisel bilgileri ve müracaatın özeti sisteme kaydediliyor. Kaydedilen bu bilgi müracaat konusuna göre ilgili Belediye birimi tarafından görülüyor. İlgili birimin verdiği cevap sistemden de takip edilerek size müracaatınızın cevabı iletiliyor.

Telefon Aracılığı ile Başvuru;

239 44 66 numaralı telefonumuz mesai saatleri içerisinde aranabilmektedir. Arayan vatandaşlarımız  uzmanlarımız tarafından cevaplandırılmakta ve aynı şekilde sisteme kaydedilerek ilgili birimden cevap alınıp müracaat sahibine dönülmektedir.

İnternet Aracılığı ile Başvuru;

İnternet kullanıcıları müracaatını sisteme kaydedebilmekte ve sisteme kaydedilen bu müracaatlar Çözüm Masası ekibimiz tarafından takip edilerek çözüme kavuşturulmaktadır.

Şikayet ve İstekleriniz İçin

Çözüm Masası vatandaşlarımızın yönetime katılması ve yönetimi destekleyebilmesi için bilgi ve belgelere ulaşmasını kolaylaştırmakla birlikte vatandaşlarımızın bilgiye ulaşım haklarını kullanmasını da sağlamaktadır.

Önceki Başvurularınız Takip Etmek İçin

">Çözüm Masası