Derince Meclisi’nin Özel Konukları
03.12.2019
Anasayfa > Haberler > Derince Meclisi’nde Kararlar Oy Birliğiyle
Derince Meclisi’nde Kararlar Oy Birliğiyle
Derince Belediye Meclisi'nin Kasım ayı olağan toplantısı gündeminde yer alan üç madde görüşülerek oy birliği ile karara bağlandı

Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün’ün yönettiği Kasım ayı meclisinde açılış ve yoklamanın yapılmasının ardından bir önceki meclis kararları görüşüldü. Meclis gündeminde yer alan ilk gündem maddesi olan Eğitim, Kültür ve Gençlik Spor Komisyonu’nun süre uzatımı ile ilgili raporu oy birliği ile kabul edildi. İkinci madde de Çeşitli İşler Komisyonu’ndan gelen süre uzatımı talebi ise konunun çözüme kavuşturulması nedeniyle oy birliğiyle reddedildi. Meclis gündeminde yer alan son madde ise Çeşitli İşler Komisyonu’ndan gelen Atatürk Heykeli ile ilgili komisyon raporu oldu. Kent Meydanı’na yapılması düşünülen Atatürk Heykeli ile ilgili komisyonun bir süre daha çalışmasını talep eden meclis üyeleri, süre uzatımı yönünde oy birliği ile karar aldı.  Derince Belediye Meclisi’nin bir sonraki toplantı tarihi ise 3 Aralık Salı günü olarak belirlendi.

Yerel Yönetimde şeffaflığın sağlanması, bireylerin yönetime ortak olması, Belediye – Vatandaş kaynaşmasının gerçekleşmesi için yöneten ve yönetilen arasındaki engelleri ortadan kaldırarak, siz vatandaşlarımızın sorunlarının en kolay şekilde yetkililere ulaştırılması, böylece sorunların çözümlenmesini hedefleyen yep yeni bir projeyi hayata geçirdik.

ÇÖZÜM MASASI Nasıl İşliyor?

Çözüm Masasının işleyişinde tüm iletişim araçları etkin bir şekilde kullanılmaktadır. Belediye hizmet binamızda oluşturulan Çözüm Masası aracılığı ile halkımızın müracaatları şu şekilde alınmaktadır;

Kişisel Başvuru;

Belediyemize şahsen gelerek müracaat eden vatandaşlarımız Çözüm Masası uzmanları tarafından karşılanmaktadır. Kişinin kişisel bilgileri ve müracaatın özeti sisteme kaydediliyor. Kaydedilen bu bilgi müracaat konusuna göre ilgili Belediye birimi tarafından görülüyor. İlgili birimin verdiği cevap sistemden de takip edilerek size müracaatınızın cevabı iletiliyor.

Telefon Aracılığı ile Başvuru;

239 44 66 numaralı telefonumuz mesai saatleri içerisinde aranabilmektedir. Arayan vatandaşlarımız  uzmanlarımız tarafından cevaplandırılmakta ve aynı şekilde sisteme kaydedilerek ilgili birimden cevap alınıp müracaat sahibine dönülmektedir.

İnternet Aracılığı ile Başvuru;

İnternet kullanıcıları müracaatını sisteme kaydedebilmekte ve sisteme kaydedilen bu müracaatlar Çözüm Masası ekibimiz tarafından takip edilerek çözüme kavuşturulmaktadır.

Şikayet ve İstekleriniz İçin

Çözüm Masası vatandaşlarımızın yönetime katılması ve yönetimi destekleyebilmesi için bilgi ve belgelere ulaşmasını kolaylaştırmakla birlikte vatandaşlarımızın bilgiye ulaşım haklarını kullanmasını da sağlamaktadır.

Önceki Başvurularınız Takip Etmek İçin

">Çözüm Masası