Derincemiz İçin Çalışıyoruz
13.11.2019
Anasayfa > Haberler > Derince Meclisi Mehmetçiğin Yanında
Derince Meclisi Mehmetçiğin Yanında
Derince Belediyesi Meclisi'nde grubu bulunan siyasi parti temsilcileri AK Parti Grup Başkanvekili İbrahim Şirin, CHP Grup Başkanvekili Erhan Akpınar, MHP Grup Başkanvekili Özhan Kurt ve İYİ Parti Grup Başkanvekili Nurcan Acaroğlu Göktaş, yayınladıkları ortak açıklama ile Barış Pınarı Harekatı'na tam destek verdi

Ortak Basın Açıklaması Yapıldı

Kahraman Mehmetçiğimizin Fırat’ın Doğusuna yönelik başlatmış olduğu bölgeye huzur ve refah getirecek olan Barış Pınarı Harekatı’na 82 milyon tek yürek olarak destek veriyor. Türk Silahlı Kuvvetleri’nin son derece başarılı bir şekilde icra ettiği operasyona bir destek de Derince Belediyesi Meclisinde grubu bulunan siyasi parti temsilcilerinden geldi. Barış Pınarı Harekatı ile ilgili yayınlanan ortak basın açıklamasını AK Parti Grup Başkanvekili İbrahim Şirin, CHP Grup Başkanvekili Erhan Akpınar, MHP Grup Başkanvekili Özhan Kurt ve İYİ Parti Grup Başkanvekili Nurcan Acaroğlu Göktaş okudular. Derince Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleşen ortak basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi;

Bir Tercih Değil, Zorunluluktur

Ülkemiz, Fırat’ın doğusunda terör örgütleri PKK/PYD/YPG ve DEAŞ’ın varlığını sonlandırmak, hudutlarımızın ve halkımızın güvenliğini sağlamak, bir barış koridoru tesis ederek Suriyeli kardeşlerimizin bir an önce kendi topraklarına, evlerine dönüşlerini sağlamak üzere Barış Pınarı Harekatını başlatmıştır. Öncelikle bilinmelidir ki bu harekat, Türkiye için bir tercih değil, zorunluluktur. Çünkü sınırımızın hemen yanı başında oluşturulmaya çalışılan terör koridorunun ülkemiz için oluşturduğu tehdit ortadadır. Bir terör koridoru oluşturma hesaplarını bozan ve bekamızı güvence altına alan Barış Pınarı Harekatı, aynı zamanda tüm bölgeye huzur ve güvenlik vadetmektedir.

Amaç Suriye’nin Toprak Bütünlüğü

Barış Pınarı Harekatı, bölgeye dönük okyanus ötesi dizayn girişimlerine de bir cevap niteliğindedir. Özellikle terör örgütü PKK/PYD/YPG eliyle değiştirilmeye çalışılan bölgenin demografik yapısını gerçek haliyle muhafaza ederek Fırat’ın doğusu başta olmak üzere tüm bölgenin barış ve istikrarına katkı sunacağımıza inanıyoruz. Bölgenin tarihi, toplumsal ve kültürel değerlerine sahip çıkan Türkiye, Zeytin Dalı ve Fırat Kalkanı harekatlarında olduğu gibi Barış Pınarı Harekatı bölgesinde de yeni bir iklimin oluşumunu sağlayacaktır. Ülkemizin bu harekat ile gerçekleştirmeyi amaçladığı en önemli hususlardan biri de Suriye’nin toprak bütünlüğünün korunmasıdır. Türkiye başından beri çözümün Suriye’nin toprak bütünlüğünden geçtiğini savunmuştur. Şu anda gerçekleştirilen harekat, bu amaç için de önemli bir adımdır. Türkiye Cumhuriyeti, Suriye halkının ve Türk halkının güvenliğini refahını ve huzurunu istemektedir. Barış Pınarı Harekatı bu çerçevede değerlendirilmelidir.

Gün Bir ve Beraber Olma Günüdür

Bu çerçevede, Derince Belediyesi Meclisi olarak, Barış Pınarı Harekatında ülkemizin ve Kahraman Mehmetçiğimizin yanında olduğumuzu bildiriyoruz. İnanıyoruz ki gün, her türlü siyasi görüş ayrılıklarını bir kenara bırakarak bir ve beraber olma günüdür. Çünkü söz konusu olan milli güvenliğimizdir, ülkemizin bekasıdır. Harekatın başarı ile tamamlanacağına yürekten inanıyor, Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve tüm şehitlerimizin emaneti olan bu vatana sahip çıkan fedakar askerimize muvaffakiyetler diliyoruz.