Gönül Birliği İçerisinde Çalışıyoruz
08.11.2019
Anasayfa > Haberler > Derince'de Fidan Dikme Etkinliği
Derince'de Fidan Dikme Etkinliği
Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün ve Derince İlçe Müftüsü Mecit Amil’in katılımlarıyla İmam-ı Azam Camii'nde fidan dikme etkinliği düzenlendi

Başkan Aygün Fidan Dikti

Diyanet İşleri Başkanlığı, "Camiler ve Din Görevlileri Haftası" dolayısıyla ülke genelindeki 90 bin camide sabah namazının ardından fidan dikme etkinliği düzenledi. Etkinlikler kapsamında Derince’de Yenikent Mahallesi’nde yer alan İmam-ı Azam Camiinde düzenlenen programda sabah namazının ardından fidan dikimi gerçekleşti. İlçe Müftüsü Mecit Amil ve Derince İlçe Müftülüğü’nün düzenlediği program Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün ve vatandaşların katılımlarıyla gerçekleşirken cami bahçesine fidan dikimi yapıldı.

Yeşile ve Doğaya Verilen Önem

Fidan dikimiyle farkındalık oluşturmayı hedeflediklerini belirten İlçe Müftüsü Mecit Amil, uygulamanın eş zamanlı olarak ülke genelinde gerçekleştiğini ifade etti. Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün de yaptığı konuşmada Diyanet İşleri Başkanlığı öncülüğünde gerçekleşen uygulamanın önemine vurgu yaparak “Bu farkındalık çalışması dinimizin yeşile ve doğaya verdiği önemi göstermesi açısından çok önemli bir uygulama. Bu vesile ile kıymetli hocalarımız ile din görevlilerimize tekrar hayırlı hizmetler diliyorum” dedi.