Aygün: Derincemiz Adeta Bir Kültür Mozaiği
29.11.2019
Anasayfa > Haberler > Aygün: Kalıcı Çözümler Üretiyoruz
Aygün: Kalıcı Çözümler Üretiyoruz
Dernek Sokak'ta esnaflar ve vatandaşlarla bir araya gelen Başkan Aygün, "İSU ile birlikte yaptığımız yatay sondaj ve yağmur suyu hattı çalışmalarımızla yoğun yağışlarda bölgede yaşanan su baskınları sorununu tamamen ortadan kaldırıyoruz" diyerek müjde niteliğinde haberler verdi

Dernek Sokak’ta Toplantı

Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün ve İSU Derince Şube Müdürü Medine Cicidoğru, Dernek Sokak’ta düzenlenen toplantıda bölge esnafları ve vatandaşlarla bir araya geldi. Salon 61’de gerçekleşen toplantıda Belediye Başkan Yardımcısı Ayşe Mamat, Belediye Meclis Üyeleri Mustafa Morgül ve Ayşe Şiranün, Çenedağ Mahalle Muhtarı Osman Koçyiğit, İSU yetkilileri ve belediye daire müdürleri de hazır bulundu. Toplantıda bölgede yapılan çalışmalarla ilgili teknik bilgiler veren İSU Derince Şube Müdürü Medine Cicidoğru, yapacakları çalışmalarla bölgedeki altyapı sorununun tamamen çözüleceğini ifade etti.

Yatay Sondaj Çalışması

Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün, konuşmasında bölge sakinlerine müjdeli haberler vererek “Bizim amacımız geçici çözümler değil, kalıcı çözümler üretmek. Bunun için İSU ile görüşmelerimizi yaptık ve gelecek yılın programında olan altyapı düzenlemelerini öne çektirdik. Bölgede İSU Genel Müdürlüğü tarafından eksik olan yağmur suyu hattı yapılacak. Şu anda D 100 Karayolunun altında yatay sondaj çalışmamız devam ediyor. Önümüzdeki hafta İstiklal Caddesi üzerinde de yağmur suyu hattı çalışması başlayacak. Böylece yoğun yağışlarda bölgede yaşanan su baskınları sorununu tamamen ortadan kaldırmış olacağız” dedi.

Çalışmaları Yerinde İnceledi

Yaptıkları tüm çalışmaların Derince’de yaşayan vatandaşların huzur ve mutluluğu için olduğunu ifade eden Başkan Aygün, “Amacımız insanımıza hizmet etmek. Biz sıkıntılar yaşandığı zaman da buradaydık, şimdi de buradayız. İnşallah altyapı düzenlemelerinin tamamlanmasıyla sorunlarımızı tamamen gidermiş olacağız” dedi. Dernek Sokak’ta gerçekleşen toplantının ardından Başkan Aygün İSU’nun bölgede yaptığı çalışmaları yerinde inceledi. Son olarak Deniz Mahallesi’nde yer alan İSU Derince Şube Müdürlüğünü ziyaret eden Başkan Aygün, burada İSU Derince Şube Müdürü Medine Cicidoğru ile birlikte ilçe genelinde planlanan çalışmalarla ilgili görüş alışverişinde bulundu.

Yerel Yönetimde şeffaflığın sağlanması, bireylerin yönetime ortak olması, Belediye – Vatandaş kaynaşmasının gerçekleşmesi için yöneten ve yönetilen arasındaki engelleri ortadan kaldırarak, siz vatandaşlarımızın sorunlarının en kolay şekilde yetkililere ulaştırılması, böylece sorunların çözümlenmesini hedefleyen yep yeni bir projeyi hayata geçirdik.

ÇÖZÜM MASASI Nasıl İşliyor?

Çözüm Masasının işleyişinde tüm iletişim araçları etkin bir şekilde kullanılmaktadır. Belediye hizmet binamızda oluşturulan Çözüm Masası aracılığı ile halkımızın müracaatları şu şekilde alınmaktadır;

Kişisel Başvuru;

Belediyemize şahsen gelerek müracaat eden vatandaşlarımız Çözüm Masası uzmanları tarafından karşılanmaktadır. Kişinin kişisel bilgileri ve müracaatın özeti sisteme kaydediliyor. Kaydedilen bu bilgi müracaat konusuna göre ilgili Belediye birimi tarafından görülüyor. İlgili birimin verdiği cevap sistemden de takip edilerek size müracaatınızın cevabı iletiliyor.

Telefon Aracılığı ile Başvuru;

239 44 66 numaralı telefonumuz mesai saatleri içerisinde aranabilmektedir. Arayan vatandaşlarımız  uzmanlarımız tarafından cevaplandırılmakta ve aynı şekilde sisteme kaydedilerek ilgili birimden cevap alınıp müracaat sahibine dönülmektedir.

İnternet Aracılığı ile Başvuru;

İnternet kullanıcıları müracaatını sisteme kaydedebilmekte ve sisteme kaydedilen bu müracaatlar Çözüm Masası ekibimiz tarafından takip edilerek çözüme kavuşturulmaktadır.

Şikayet ve İstekleriniz İçin

Çözüm Masası vatandaşlarımızın yönetime katılması ve yönetimi destekleyebilmesi için bilgi ve belgelere ulaşmasını kolaylaştırmakla birlikte vatandaşlarımızın bilgiye ulaşım haklarını kullanmasını da sağlamaktadır.

Önceki Başvurularınız Takip Etmek İçin

">Çözüm Masası