Derince’de Büyük Bir İhale Daha
12.02.2020
Anasayfa > Haberler > Derince'de Yeni Eğitim Dönemi Heyecanı
Derince'de Yeni Eğitim Dönemi Heyecanı
2019-2020 eğitim ve öğretim yılı dolayısıyla Derince'de düzenlenen İlköğretim Haftası etkinliklerine bu yıl Yunus Emre İlkokulu ev sahipliği yaptı

Eğitim Camiasını Buluşturan Tören

Yeni eğitim öğretim yılının başlangıcı ve ilköğretim haftası etkinlikleri dolayısıyla Derince’de Yunus Emre İlkokulu’nda bir program düzenlendi. Eğitim camiasını bir araya getiren programa Derince Kaymakamı Cemil Aksak, Garnizon Komutanı Dz. Kd. Albay Metin Eyiyürekli, Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Osman Karabayır, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Yusuf Yüksel, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı. Yunus Emre İlkokulu’nun bahçesinde gerçekleşen program saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Şiirler ve Halk Oyunu Gösterileri

Bu yıl Yunus Emre İlkokulu’nun ev sahipliğinde gerçekleşen programda açılış konuşmasını yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Osman Karabayır, yeni eğitim dönemi ile ilgili bilgiler verdi. Karabayır’ın konuşmasının ardından öğrenciler Ayşe İpek Güzel, Şeyma Yılmaz, Can Fereli ve Selin Erkoç, çeşitli şiirler seslendirdi. Abidin Pak İlk ve Ortaokulu öğrencilerinin halk oyunu gösterilerini sahneledikleri program 4.sınıf öğrencilerinin 1.sınıf öğrencilerine ve protokole çiçek takdim etmesiyle devam etti. Yunus Emre İlkokulu’nda düzenlenen program protokolün okulun ilk ders zilini çalması ile sona erdi.

Yerel Yönetimde şeffaflığın sağlanması, bireylerin yönetime ortak olması, Belediye – Vatandaş kaynaşmasının gerçekleşmesi için yöneten ve yönetilen arasındaki engelleri ortadan kaldırarak, siz vatandaşlarımızın sorunlarının en kolay şekilde yetkililere ulaştırılması, böylece sorunların çözümlenmesini hedefleyen yep yeni bir projeyi hayata geçirdik.

ÇÖZÜM MASASI Nasıl İşliyor?

Çözüm Masasının işleyişinde tüm iletişim araçları etkin bir şekilde kullanılmaktadır. Belediye hizmet binamızda oluşturulan Çözüm Masası aracılığı ile halkımızın müracaatları şu şekilde alınmaktadır;

Kişisel Başvuru;

Belediyemize şahsen gelerek müracaat eden vatandaşlarımız Çözüm Masası uzmanları tarafından karşılanmaktadır. Kişinin kişisel bilgileri ve müracaatın özeti sisteme kaydediliyor. Kaydedilen bu bilgi müracaat konusuna göre ilgili Belediye birimi tarafından görülüyor. İlgili birimin verdiği cevap sistemden de takip edilerek size müracaatınızın cevabı iletiliyor.

Telefon Aracılığı ile Başvuru;

239 44 66 numaralı telefonumuz mesai saatleri içerisinde aranabilmektedir. Arayan vatandaşlarımız  uzmanlarımız tarafından cevaplandırılmakta ve aynı şekilde sisteme kaydedilerek ilgili birimden cevap alınıp müracaat sahibine dönülmektedir.

İnternet Aracılığı ile Başvuru;

İnternet kullanıcıları müracaatını sisteme kaydedebilmekte ve sisteme kaydedilen bu müracaatlar Çözüm Masası ekibimiz tarafından takip edilerek çözüme kavuşturulmaktadır.

Şikayet ve İstekleriniz İçin

Çözüm Masası vatandaşlarımızın yönetime katılması ve yönetimi destekleyebilmesi için bilgi ve belgelere ulaşmasını kolaylaştırmakla birlikte vatandaşlarımızın bilgiye ulaşım haklarını kullanmasını da sağlamaktadır.

Önceki Başvurularınız Takip Etmek İçin

">Çözüm Masası