Başkan Aygün’den Geçmiş Olsun Ziyareti
09.02.2020
Anasayfa > Haberler > DER-MEK'te Kayıtlar Devam Ediyor
DER-MEK'te Kayıtlar Devam Ediyor
Yeni dönemde yedi ayrı eğitim merkezinde hizmet verecek olan Derince Belediyesi Mesleki Eğitim Kursları'nda kayıt süreci devam ediyor

Derince’de eğitime yönelik projeler arasında yer alan Derince Belediyesi Mesleki Eğitim Kursları’nda (DER-MEK) yeni dönem kayıtları sürüyor. Derince Belediyesi’nin İlçe Halk Eğitim Merkezi ile birlikte hizmet verdiği DER-MEK’te bu yıl yine onlarca branşta kursiyerlere ücretsiz eğitim olanağı sunuluyor. 2 Eylül’de kayıt sürecinin başladığı Kusachi, Yenikent, Çınarlı ve Fatih Kurs Merkezleri’ndeki kurslara vatandaşların yoğun ilgisi söz konusu. Sırrıpaşa, Mersincik ve İbni Sina Kurs merkezlerinde ise kayıt tarihleri 23-27 Eylül aralığı olarak açıklandı. Öte yandan kurslarla ilgili bilgi edinmek isteyen vatandaşların 2231011 ve 2235635 numaralı telefonlardan detaylı bilgi alabileceği belirtildi.

Yerel Yönetimde şeffaflığın sağlanması, bireylerin yönetime ortak olması, Belediye – Vatandaş kaynaşmasının gerçekleşmesi için yöneten ve yönetilen arasındaki engelleri ortadan kaldırarak, siz vatandaşlarımızın sorunlarının en kolay şekilde yetkililere ulaştırılması, böylece sorunların çözümlenmesini hedefleyen yep yeni bir projeyi hayata geçirdik.

ÇÖZÜM MASASI Nasıl İşliyor?

Çözüm Masasının işleyişinde tüm iletişim araçları etkin bir şekilde kullanılmaktadır. Belediye hizmet binamızda oluşturulan Çözüm Masası aracılığı ile halkımızın müracaatları şu şekilde alınmaktadır;

Kişisel Başvuru;

Belediyemize şahsen gelerek müracaat eden vatandaşlarımız Çözüm Masası uzmanları tarafından karşılanmaktadır. Kişinin kişisel bilgileri ve müracaatın özeti sisteme kaydediliyor. Kaydedilen bu bilgi müracaat konusuna göre ilgili Belediye birimi tarafından görülüyor. İlgili birimin verdiği cevap sistemden de takip edilerek size müracaatınızın cevabı iletiliyor.

Telefon Aracılığı ile Başvuru;

239 44 66 numaralı telefonumuz mesai saatleri içerisinde aranabilmektedir. Arayan vatandaşlarımız  uzmanlarımız tarafından cevaplandırılmakta ve aynı şekilde sisteme kaydedilerek ilgili birimden cevap alınıp müracaat sahibine dönülmektedir.

İnternet Aracılığı ile Başvuru;

İnternet kullanıcıları müracaatını sisteme kaydedebilmekte ve sisteme kaydedilen bu müracaatlar Çözüm Masası ekibimiz tarafından takip edilerek çözüme kavuşturulmaktadır.

Şikayet ve İstekleriniz İçin

Çözüm Masası vatandaşlarımızın yönetime katılması ve yönetimi destekleyebilmesi için bilgi ve belgelere ulaşmasını kolaylaştırmakla birlikte vatandaşlarımızın bilgiye ulaşım haklarını kullanmasını da sağlamaktadır.

Önceki Başvurularınız Takip Etmek İçin

">Çözüm Masası