Derinceliler Kapalı Pazar’dan Memnun
29.11.2019
Anasayfa > Haberler > Derince'de Metruk Yapılar Yıkılıyor
Derince'de Metruk Yapılar Yıkılıyor
Derince Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü ekipleri ilçe genelinde halkın güvenliğini tehdit eden metruk yapıların yıkımına devam ediyor

Derince genelinde terk edilen, kullanım ömrünü tamamlayan ve çevrede görüntü kirliliğine yol açan metruk binalarda yıkım işlemleri yapılıyor. İlçe halkının güvenliğini sağlamak amacıyla çalışmalarını sürdüren Yapı Kontrol Müdürlüğü ekipleri son aylarda 8 metruk yapıyı yıkarak oluşabilecek tehlikelerin önüne geçmiş oldu. Belediye Başkan Yardımcısı Adnan Pala konuyla ilgili yaptığı açıklamada Derince’de vatandaşlar için güvenlik tehdidi oluşturan metruk yapıların yıkım işlemlerine devam edeceklerini belirtti.

Yerel Yönetimde şeffaflığın sağlanması, bireylerin yönetime ortak olması, Belediye – Vatandaş kaynaşmasının gerçekleşmesi için yöneten ve yönetilen arasındaki engelleri ortadan kaldırarak, siz vatandaşlarımızın sorunlarının en kolay şekilde yetkililere ulaştırılması, böylece sorunların çözümlenmesini hedefleyen yep yeni bir projeyi hayata geçirdik.

ÇÖZÜM MASASI Nasıl İşliyor?

Çözüm Masasının işleyişinde tüm iletişim araçları etkin bir şekilde kullanılmaktadır. Belediye hizmet binamızda oluşturulan Çözüm Masası aracılığı ile halkımızın müracaatları şu şekilde alınmaktadır;

Kişisel Başvuru;

Belediyemize şahsen gelerek müracaat eden vatandaşlarımız Çözüm Masası uzmanları tarafından karşılanmaktadır. Kişinin kişisel bilgileri ve müracaatın özeti sisteme kaydediliyor. Kaydedilen bu bilgi müracaat konusuna göre ilgili Belediye birimi tarafından görülüyor. İlgili birimin verdiği cevap sistemden de takip edilerek size müracaatınızın cevabı iletiliyor.

Telefon Aracılığı ile Başvuru;

239 44 66 numaralı telefonumuz mesai saatleri içerisinde aranabilmektedir. Arayan vatandaşlarımız  uzmanlarımız tarafından cevaplandırılmakta ve aynı şekilde sisteme kaydedilerek ilgili birimden cevap alınıp müracaat sahibine dönülmektedir.

İnternet Aracılığı ile Başvuru;

İnternet kullanıcıları müracaatını sisteme kaydedebilmekte ve sisteme kaydedilen bu müracaatlar Çözüm Masası ekibimiz tarafından takip edilerek çözüme kavuşturulmaktadır.

Şikayet ve İstekleriniz İçin

Çözüm Masası vatandaşlarımızın yönetime katılması ve yönetimi destekleyebilmesi için bilgi ve belgelere ulaşmasını kolaylaştırmakla birlikte vatandaşlarımızın bilgiye ulaşım haklarını kullanmasını da sağlamaktadır.

Önceki Başvurularınız Takip Etmek İçin

">Çözüm Masası