Şairler ve Ozanlar Derince'de Buluşacak
Başkan Aygün’den DER-MEK Ailesine Kutlama
Anasayfa > Haberler > Kutsal Topraklara Dualarla Uğurlandılar
Kutsal Topraklara Dualarla Uğurlandılar
Hac vazifesini yerine getirmek için kutsal topraklara gidecek olan hacı adaylarını uğurlamak için Derince Kent Meydanı'nda düzenlenen programa Başkan Aygün de katıldı

Kur’an-ı Kerim Tilaveti Okundu

Derince’den hac ibadetlerini yerine getirmek üzere kutsal topraklara gidecek olan 60 hacı adayı için Kent Meydanı’nda bir program tertip edildi. Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün de bu anlamlı programa katılarak hacı adaylarını ve ailelerini yalnız bırakmadı. İlçe Müftülüğü görevlilerinin yer aldığı programda ilk olarak Kur’an-ı Kerim tilaveti okundu, dualar edildi. Kafile Başkanı Kadir Korkmaz yaptığı konuşmada “Gidenin de gönderenin de mutlu olduğu bir yola çıkıyoruz. Kabe’ye gidenler Allah’ın özel misafirleridir. Rabbim hepimize hac ibadetini ifa etmeyi nasip etsin inşallah” dedi.

Başkan Aygün Yalnız Bırakmadı

Yola çıkacak 60 hacı adayı için düzenlenen programa katılan Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün de yaptığı konuşmada “Dinimizde farz olan hac ibadetini yerine getirmek için yola çıkacak olan kardeşlerimizi şimdiden tebrik ediyorum. Allah ibadetlerini kabul etsin inşallah. Böyle bir gecenin misafiri olmak, böyle bir gecede hacı kardeşlerimizi uğurlamak bize de nasip oldu. Hac görevini yaparken birlik, beraberlik ve kardeşlik ruhunun tekrar canlanması için ümmeti Muhammede dua edin. Rabbim, yolunuzu açık eylesin” dedi. Uğurlama programı hacı adaylarının yakınlarıyla vedalaşmasının ardından sona erdi.

Yerel Yönetimde şeffaflığın sağlanması, bireylerin yönetime ortak olması, Belediye – Vatandaş kaynaşmasının gerçekleşmesi için yöneten ve yönetilen arasındaki engelleri ortadan kaldırarak, siz vatandaşlarımızın sorunlarının en kolay şekilde yetkililere ulaştırılması, böylece sorunların çözümlenmesini hedefleyen yep yeni bir projeyi hayata geçirdik.

ÇÖZÜM MASASI Nasıl İşliyor?

Çözüm Masasının işleyişinde tüm iletişim araçları etkin bir şekilde kullanılmaktadır. Belediye hizmet binamızda oluşturulan Çözüm Masası aracılığı ile halkımızın müracaatları şu şekilde alınmaktadır;

Kişisel Başvuru;

Belediyemize şahsen gelerek müracaat eden vatandaşlarımız Çözüm Masası uzmanları tarafından karşılanmaktadır. Kişinin kişisel bilgileri ve müracaatın özeti sisteme kaydediliyor. Kaydedilen bu bilgi müracaat konusuna göre ilgili Belediye birimi tarafından görülüyor. İlgili birimin verdiği cevap sistemden de takip edilerek size müracaatınızın cevabı iletiliyor.

Telefon Aracılığı ile Başvuru;

239 44 66 numaralı telefonumuz mesai saatleri içerisinde aranabilmektedir. Arayan vatandaşlarımız  uzmanlarımız tarafından cevaplandırılmakta ve aynı şekilde sisteme kaydedilerek ilgili birimden cevap alınıp müracaat sahibine dönülmektedir.

İnternet Aracılığı ile Başvuru;

İnternet kullanıcıları müracaatını sisteme kaydedebilmekte ve sisteme kaydedilen bu müracaatlar Çözüm Masası ekibimiz tarafından takip edilerek çözüme kavuşturulmaktadır.

Şikayet ve İstekleriniz İçin

Çözüm Masası vatandaşlarımızın yönetime katılması ve yönetimi destekleyebilmesi için bilgi ve belgelere ulaşmasını kolaylaştırmakla birlikte vatandaşlarımızın bilgiye ulaşım haklarını kullanmasını da sağlamaktadır.

Önceki Başvurularınız Takip Etmek İçin

">Çözüm Masası