HABER
 /  Gezinti Bağlantılarını Atla
Ana Sayfa /
Haber
Derince´ye Dev Eğitim Kampüsü
Orjinal Resim

Başkan Aygün’ün büyük önem verdiği Eğitim Kampüsü projesi, bünyesinde barındıracağı dört ayrı okul ve sosyal donatılarıyla ilçenin vizyonunu değiştirecek

DERİNCE’YE DEĞER KATAN PROJELER

İlçeye birbirinden değerli eserler kazandıran Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün önemli bir projeyi daha vatandaşların hizmetine sunmak için çalışmalarına devam ediyor. Gençlik merkezlerinden spor alanlarına, çiftçiler için önemli bir kazanım olan Taşköprü Tarımsal Kalkınma Tesisleri’nden Tahtalı Göleti Doğa Park ve Beşdivan Tesisleri’ne, Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi’nden kentsel yenileme projelerine kadar çok sayıda çalışmaya imza atan Başkan Aygün, Eğitim Kampüsü projesini de hayata geçiriyor.

26 DÖNÜMLÜK ALAN, 4 EĞİTİM KURUMU

Sırrıpaşa Mahallesi’ndeki 26 dönümlük alana yapılması planlanan Eğitim Kampüsü projesi Derince için büyük önem arz ediyor. Yapılması planlanan Eğitim Kampüsünde 6 derslikli anaokulu, 32 derslikli ilkokul, 24 derslikli ortaokul, 24 derslikli lise, 1 kapalı spor salonu, açık spor alanları, konferans salonu ve kapalı otopark yer alacak. Yeni Eğitim Kampüsü ile birlikte öğrenciler çok daha güvenli bir bölgede okul hayatlarını spor ve diğer etkinlikler ile kaliteli bir eğitim sistemi içerisinde sürdürebilecek.

EĞİTİMİN ÇITASI DAHA DA YÜKSELECEK

Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün’ün girişimleri ile Milli Eğitim Bakanlığı düzeyinde protokollerin imzalandığı ve çalışmaların başladığı Derince’de kampüs okul projesinin hayata geçmesi ile birlikte eğitimin çıtası daha da yükselecek. Proje kapsamında ilk etapta anaokulu Derince Belediyesi tarafından inşa edilecek ve ardından Kampüs Okul projesi adım adım hayata geçecek.

DERİNCE ÜNİVERSİTEYE KAVUŞACAK

Bu proje D-100 karayolunun çevresinde eğitim veren Derince Anadolu Lisesi ve Sabancı Ortakları ve Çalışanları İlkokulu'nun gürültü kirliliği ve trafik güvenliği açısından yaşadıkları problemleri de ortadan kaldıracak. Yine Sabancı Ortakları ve Çalışanları İlkokulu’nun kampüs okul binasına taşınmasının ardından bu okul binası Kocaeli Üniversitesi’ne tahsis edilerek, yüksekokul olarak hizmet vermesi sağlanacak. Böylelikle ilçeye yeni bir eğitim kampüsü inşa edilirken Derince yıllardır özlemini çektiği üniversiteye kavuşacak.

Oluşturulma Tarihi :  25.12.2023 10:16:38
Okuma Sayısı : 207