HABER
 /  Gezinti Bağlantılarını Atla
Ana Sayfa /
Haber
Derince´de Satranç Şöleni
Orjinal Resim

Derince Belediyesi’nin öncülüğünde 320 öğrencinin katılımıyla gerçekleşen Bir Hamle Önde Satranç Turnuvası’nda konuşan Başkan Aygün, “Bu güzel turnuvanın kazananı tüm yavrularımızdır” dedi.

 

Turnuvaya Katılım Yoğundu

Derince Belediyesi’nin ev sahipliğinde bu yıl ikincisi düzenlenen Bir Hamle Önde Satranç Turnuvası’nda gerçekleşen geniş katılımla büyük bir coşku yaşandı. Yenikent Mahallesi’nde yer alan Spor Salonu’nda yapılan turnuvada 6 ayrı kategoride 320 öğrenci mücadele etti. Derince Belediyesi Gençlik ve Spor Bakanlığı, Türkiye Satranç Federasyonu ve Derincespor işbirliği ile gerçekleşen turnuva iki gün boyunca devam etti. Öğrencilerin güzel mücadelelerine sahne olan turnuvayı Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün, AK Parti İlçe Başkanı Koray Merdan, Milletvekili Adayı İbrahim Efe, Belediye Başkan Yardımcısı Kemal Bayraktar, Belediye Meclis Üyesi Mustafa Morgül, İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Yusuf Yüksel, Kocaeli Satranç İl Temsilcisi Ahmet Açıkgöz, satranç camiasının önemli isimleri ve sporcu velileri büyük bir ilgiyle takip etti.

 

21 Branşta 15 Bin Sporcu

Final müsabakalarının ardından gerçekleşen ödül töreninde konuşan Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün, “Bugün burada düzenlediğimiz satranç kategorisi belediyemizin hizmet verdiği 21 branştan sadece birisi. 15 bine yakın sporcumuz bu branşlarımızda spor hayatlarını sürdürüyor. Ayrıca yine yavrularımız için tüm mahallelerimizde 17 ayrı noktada spor alanları oluşturduk. Dumlupınar, Fatih ve Sırrıpaşa Mahallelerimizde de Gençlik ve Spor Merkezleri inşa ettik. Bu merkezler hem eğitim hem de spor alanları ile gençlerimize hizmet veriyor” dedi. Satranç Turnuvası’na katılan tüm sporcuları tebrik eden Başkan Aygün, “Bu güzel turnuvanın kazananı tüm yavrularımızdır. Hepsini katılımlarından dolayı ayrı ayrı tebrik ediyorum. Bu organizasyonun bir diğer güzel yanı da siz kıymetli velilerimizi burada görmek. Sizlere de çocuklarınıza gösterdiğiniz bu ilgi ve alakadan dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

Oluşturulma Tarihi :  8.05.2023 11:58:05
Okuma Sayısı : 443