HABER
 /  Gezinti Bağlantılarını Atla
Ana Sayfa /
Haber
EYDEM´den Muhteşem GALA
Orjinal Resim

“Dünyanın İlk Özel Sinemacıları” olan Derince Belediyesi Engelsiz Yaşama Destek Merkezi öğrencilerinin rol aldığı “Hayallerin Ötesinde” filminin GALA’sı yoğun bir katılımla yapıldı. Projenin dünyada bir ilk olduğunu ifade eden Başkan Aygün, Derince’ye inşa edilecek yeni Engelsiz Yaşama Destek Merkezi projesinin müjdesini de verdi

 

Ülke Çapında Ses Getiren Proje

Derince Belediyesi bünyesinde ilçede yaşayan özel gereksinimli bireylere hizmet veren Engelsiz Yaşama Destek Merkezi’nde (EYDEM) 2022-2023 Eğitim-Öğretim dönemi faaliyetleri devam ederken, öğrenciler ülke çapında çok ses getiren bir projeye daha imza attı. Derince Belediyesi Engelsiz Yaşama Destek Merkezi’nin Albaraka Türk Katılım Bankası ve Çocuk Sinema Okulu iş birliği ile hayata geçirdiği “Dünyanın İlk Özel Sinemacıları” projesi düzenlenen GALA ile izleyicileriyle buluştu. Çocuk Sinema Okulu Kurucusu Emre Turanlı’nın yönetmenliğinde kamera karşısına geçen Derince Belediyesi Engelsiz Yaşama Destek Merkezi (EYDEM) öğrencilerinin hazırladığı kısa filmin tanıtımı için Yenikent Kültür Merkezi’nde bir program düzenlendi.

 

İşaret Dili ile İstiklal Marşı

EYDEM öğrencilerinin rol alarak perdeye aktardığı “Hayallerin Ötesinde” filminin GALA’sına Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün eşi Şükran Aygün ile birlikte ev sahipliği yaparken Kocaeli Valisi Seddar Yavuz'un eşi Selda Yavuz, Albaraka Türk Katılım Bankası Kurumsal İletişim ve Marka Yönetimi Müdürü Esad  Doğanlı, Kurumsal İletişim ve Marka Yönetmeni Aslıhan Gülen ve Harun Raşit Memiş, Çocuk Sinema Okulu Kurucusu Emre Turanlı, AK Parti Derince İlçe Başkanı Koray Merdan, MHP Derince İlçe Başkanı Salim Sayar, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Osman Karabayır, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Gökhan Kızıltaş, meclis üyeleri, muhtarlar, başkan yardımcıları, kaymakamlık ve belediye daire müdürleri, EYDEM ailesi ve vatandaşlar programa katılarak, etkinliği ilgiyle takip etti. Saygı duruşu ile başlayan programda Engelsiz Yaşama Destek Merkezi öğrencilerinin işaret dili ile okuduğu İstiklal Marşı büyük beğeni topladı. İstiklal Marşı’nın ardından sahneye çıkan EYDEM Dans Topluluğu Potpori Gösterisi de protokol ve katılımcılardan tam not aldı.

 

Başkan Aygün’den Önemli Mesajlar

Gösterilerin ardından kürsüye davet edilen Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün çok önemli mesajlar içeren bir konuşma yaptı. Katılımcıları selamlayarak konuşmasına başlayan Başkan Aygün, “Derince Belediyesi olarak Engelsiz Yaşama Destek Merkezi’miz ile hem engelli bireylerimiz hem de ailelerimiz için örnek çalışmalara imza atıyoruz. EYDEM çatısı altında düzenlediğimiz eğitim programlarına katılan öğrencilerimizle bugüne dek birçok mutluluğu, güzelliği paylaştık. Biz öğrencilerimizin, azim ve mücadeleleriyle birçok şeyi başarabileceğine inanıyor ve buna şahit olmaktan gurur duyuyoruz. Bugün yine Engelsiz Yaşama Destek Merkezi kursiyerlerimizin imzasını taşıyan çok önemli bir projenin GALA töreni için bir aradayız” dedi.

 

‘Sevgi Varsa Engel Yoktur”

Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün, projenin dünyada bir ilk olduğunu ifade ederek “Belediyemizin, Albaraka Türk Katılım Bankası ve Çocuk Sinema Okulu iş birliği ile düzenlediği projemiz dünyada bir ilk olma özelliği taşıyor. Evet, projemizin adı;  “Dünyanın İlk Özel Sinemacıları” Proje kapsamında kamera karşısına geçen özel öğrencilerimiz oyunculuk yetenekleri ve bizlere aktardıkları duygu yoğunluğu ile hepimizi bir kez daha kendilerine hayran bıraktı.  Bu proje fırsat verildiği takdirde özel öğrencilerimizin neler yapabileceğini, nasıl eserler ortaya çıkaracağını bizlere bir kez daha göstermiş oldu. Bizler “Sevgi varsa engel yoktur” anlayışıyla çalışarak yılın 365 günü özel öğrencilerimizin yanınızda olduk, olmaya da devam edeceğiz” dedi.

 

Başkan Aygün, Müjdeyi Verdi

Konuşmasında bir de müjde veren Başkan Aygün, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde her alanda olduğu gibi engelli vatandaşlarımıza yönelik olarak da hem hükümetlerimiz hem de yerel yönetimler olarak önemli çalışmalara imza attık. 20 yıldır, engelsiz bir dünyayı inşa etmek için hayatın her alanında büyük bir dönüşüm gerçekleştirdik. Bu programımız aracılığıyla sizlere yeni bir projemizin daha müjdesini vermek istiyorum. Proje çalışmalarına başladığımız yeni Engelsiz Yaşama Destek Merkezimizi Askeri Hastane Alanımızın bulunduğu bölgeye inşa ederek, çok daha modern donatılarda özel çocuklarımıza hizmet vermeye devam edeceğiz. Şimdiden yeni merkezimizin EYDEM ailemize hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum. Bu vesileyle başta özel öğrencilerimiz olmak üzere projemize katkı sunan EYDEM ailemizin her bir ferdine,  Albaraka Türk Katılım Bankası ve Çocuk Sinema Okulu’na şükranlarımı sunuyorum” diyerek sözlerini noktaladı.

 

Belgesel ve Sinema Gösterimi

Başkan Aygün’ün konuşmasının ardından ilk olarak EYDEM kursiyerlerini konu olan Engelsiz Sinemacılar adlı belgesel sahnelendi. Belgeselin ardından ise “Dünyanın İlk Özel Sinemacıları” olan Derince Belediyesi Engelsiz Yaşama Destek Merkezi öğrencilerinin rol aldığı “Hayallerin Ötesinde” filmi perdeye yansıtıldı. Duygu dolu anların yaşandığı, seyirciler tarafından ayakta alkışlanan “Hayallerin Ötesinde” filmi EYDEM ailesinin gurur dolu anlar yaşamasına vesile oldu. Filmin ekranlara yansıtılmasının ardından sahneye davet edilen EYDEM oyuncuları renkli bir gösteriye daha imza atarak, katılımcıları selamladı. Gösterilerin ardından Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün ve protokolün katılımıyla birlikte hediyeleşme töreni gerçekleşti. EYDEM’in muhteşem görüntülere sahne olan GALA programı toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.

Oluşturulma Tarihi :  2.12.2022 18:09:47
Okuma Sayısı : 807