HABER
 /  Gezinti Bağlantılarını Atla
Ana Sayfa /
Haber
Prof. Dr. Mahmut Faruk Akşit, Derinceli Öğrencilerle Buluştu
Orjinal Resim

Derince Belediyesi’nin konuğu olarak kentimize gelen TUSAŞ Motor Sanayii A.Ş. (TEI) Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mahmut Faruk Akşit, 'Gençler Buluşması' programında Derinceli öğrencilerle bir araya geldi

 

Derince Belediyesi Düzenledi

Derince Belediyesi’nin düzenlediği ilçede eğitim gören 12. sınıf öğrencilerinin katılımıyla gerçekleşen 'Gençler Buluşması' programına konuk olan TUSAŞ Motor Sanayii A.Ş. (TEI) Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mahmut Faruk Akşit, önemli mesajlar verdi. Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün’ün ev sahipliğinde Kocaeli Kongre Merkezi’nde gerçekleşen program Derince İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Osman Karabayır, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrencilerin katılımıyla gerçekleşti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda ilk konuşmayı yapan isim Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün oldu.

 

Aygün’den Türkiye Yüzyılı Vurgusu

Başkan Aygün konuşmasında “TUSAŞ Motor Sanayii A.Ş’nin yaptığı çalışmalardan hepimiz gurur duyuyoruz. Havacılık sanayisine yüksek kaliteli ürünler ve hizmetler sunan kurumumuz, her gün bir adım daha ileri giderek hedeflerine ulaşmaktadır. Sayın Akşit’in daha önce ifade ettiği "Dünyada uçak motorlarıyla uğraşan bütün firmalara mal ve hizmet sattığımız için, gökyüzündeki en az iki uçaktan biri bizim parçalarımızla uçuyor” sözlerini önemsiyoruz. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde ülkemizin dışa bağımlılığını azaltma yolunda atılan stratejik adımlar ve Türkiye Yüzyılı vizyonuyla, inanıyorum ki dünyada söz sahibi olmaya devam edeceğiz” dedi.

 

Prof. Dr. Mahmut Faruk Akşit’ten Önemli Bilgiler

'Gençler Buluşması' programında önemli bilgiler paylaşan Prof. Dr. Mahmut Faruk Akşit, TEI olarak motor şirketinin faaliyet göstereceği tasarım, imalat ve bakım-onarım alanlarının tamamında faaliyet gösterdiklerini belirtti. Prof. Dr. Mahmut Faruk Akşit, ülkemizin bağımsızlığını ve güvenliğini güvence altında tutmak için askeri gücümüzün en önemli unsuru olan hava sahasında yapılan ve yapılacak olan çalışmalar ve projeler konusunda da bilgiler paylaştı. Sine vizyon eşliğinde gençlerle önemli bilgiler paylaşan Prof. Dr. Mahmut Faruk Akşit, uçak motorlarının üretilmesi ile ilgili yerli ve milli olma noktasında çok ciddi mesafe kat ettiklerini ifade ederek tasarımını ve üretimini gerçekleştirdiği uçak motorlarını tanıttı. Milli ve yerli çalışmaların önemine değinen Akşit, TEI'nin ürettiği uçak motorları, jet motorları, insansız hava araçlarının motorları ve yaptıkları diğer çalışmaları gençler ile paylaştı. 'Gençler Buluşması' programı soru cevap kısmının ardından Başkan Aygün’ün Prof. Dr. Mahmut Faruk Akşit’e hediye takdimi ile sona erdi.

Oluşturulma Tarihi :  28.11.2022 08:49:15
Okuma Sayısı : 1211