HABER
 /  Gezinti Bağlantılarını Atla
Ana Sayfa /
Haber
Derince´nin Köyleri Projelerin Merkezi Oldu
Orjinal Resim

Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün, Ülke TV’de ‘Topraktan Sofraya’ programını hazırlayan Zeynep Tor ve ekibini ilçede konuk ederek, Taşköprü Tarımsal Kalkınma Tesisleri, Tahtalı Göleti Doğa Park ve Taşköprü Kadın Emeği Merkezi projelerini tanıttı

 

Topraktan Sofraya

Yaptığı yatırımlarla köyleri merkezden ayırmayan Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün, bölgede birçok önemli projeyi hayata geçirdi. İshakçılar merkezli Çavuşlu, Geredeli, Karagöllü, Kaşıkçı, Tahtalı, Terziler ve Toylar’ı kapsayan çalışmalar kapsamında Taşköprü Tarımsal Kalkınma Tesisleri, Tahtalı Göleti Doğa Park ve Taşköprü Kadın Emeği Merkezi projelerini hayata geçiren Başkan Aygün, bölgede çekim yapmak için gelen Ülke TV ekibini konuk etti. ‘Topraktan Sofraya’ programını hazırlayan Zeynep Tor ve ekibi ile bir araya gelen Başkan Aygün, bölgede istihdama ve ekonomiye katkı sunacak çalışmalara imza attıklarını söyledi.

 

Taşköprü Tarımsal Kalkınma Tesisleri

Ülke TV’den konukları ile birlikte ilk olarak vatandaşların mısır tarlasında hasat sürecini yerinde takip eden Başkan Aygün, ardından Taşköprü Tarımsal Kalkınma Tesisleri içerisinde gerçekleşen mısır kurutma sürecinin aşamaları ile ilgili bilgiler verdi. Bünyesinde Süt Pastörizasyon Tesisi, Aspir Yağı İşleme ve Değerlendirme Tesisi ile Mısır Kurutma Tesisi’nin yer aldığı Taşköprü Tarımsal Kalkınma Tesisleri’nde yapılan çalışmalarla ilgili bilgi veren Başkan Aygün, bölgedeki tesislerin tarımsal kalkınma noktasında çok önemli bir rol üstleneceğini ifade etti.

 

Tahtalı Göleti Doğa Park

Taşköprü Tarımsal Kalkınma Tesisleri’nin ardından Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün ve konukları Doğa Park projesinin hayata geçtiği Tahtalı Göleti bölgesinde incelemelerde bulundu. İlk etap düzenlemelerinin tamamlandığı Doğa Park projesinde ikinci ve üçüncü etap düzenlemeleri eş zamanlı olarak devam ediyor. Doğal güzelliği ile herkesi kendine hayran bırakan Tahtalı Göleti Doğa Park projesi inşa edilen misafirhane, yemekhane, basketbol sahası, restaurant, kafe ve teras alanı, ürün satış yerleri, su sporları tesisi, karavan park, hobi bahçeleri, bisiklet ve yürüyüş yolları ile bölgeyi cazibe merkezi haline getirecek.

 

Taşköprü Kadın Emeği Merkezi

Ülke TV’de ‘Topraktan Sofraya’ programını hazırlayan Zeynep Tor ve ekibinin köylerdeki üçüncü durağı ise Taşköprü Kadın Emeği Merkezi oldu. Başkan Aygün tarafından Çavuşlu Mahallesi’ne bağlı Çancılar Mevkii’nde hizmete sunulan Taşköprü Kadın Emeği Merkezi’nde çekimler yapan Zeynep Tor, burada bölge sakini kadınlarla bir araya gelerek, yöresel lezzetlerin tanıtımını yaptı. Başkan Aygün ve konukları son olarak ise Çenesuyu’nda incelemelerde bulundu. İlk olarak asırlık lezzet Çenesuyu’nun kaynağında konuklarına bilgiler veren Başkan Aygün, ardından Çenesuyu Tesisleri’nde incelemelerde bulundu.

Oluşturulma Tarihi :  21.11.2022 09:03:39
Okuma Sayısı : 1977