HABER
 /  Gezinti Bağlantılarını Atla
Ana Sayfa /
Haber
Sevgi Varsa Engel Yoktur
Orjinal Resim

Derince Belediyesi Engelsiz Yaşama Destek Merkezi (EYDEM) kursiyerleri hazırladıkları yıl sonu etkinliği ile muhteşem bir gösteriye imza attı. Etkinliğe katılan Başkan Aygün de kursiyerleri tebrik ederek, Engel yürekte değilse her zorluğu birlikte aşabiliriz dedi

 

Yıl Sonu Gösterisi

Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün'ün özel önem verdiği Engelsiz Yaşama Destek Merkezi yaptığı faaliyetlerle adından söz ettiriyor. Derince Belediyesi bünyesinde ilçede yaşayan özel gereksinimli bireylere hizmet veren Engelsiz Yaşama Destek Merkezi (EYDEM) 2021-2022 Eğitim-Öğretim döneminin sona erecek olması dolayısıyla yıl sonu etkinliği düzenledi. Yenikent Kültür Merkezi'nde gerçekleşen etkinliği Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün, AK Parti Derince İlçe Başkanı Koray Merdan, MHP Derince İlçe Başkanı Salim Sayar, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Osman Karabayır, başkan yardımcıları, siyasi parti temsilcileri, meclis üyeleri, muhtarlar, STK başkan ve yöneticileri, kaymakamlık ve belediye daire müdürleri ve vatandaşlar ilgiyle takip etti.

 

Halk Oyunları Gösterileri

EYDEM kursiyerlerinin birbirinden güzel gösterilere imza attığı etkinlikte yöresel halk oyunları ile yeteneklerini sergileyen kursiyerler hazırladıkları skeçlerle konuklara eğlenceli dakikalar yaşattı. Özel bireylerin işaret dili ile okuduğu İstiklal Marşı ve etkinlik boyunca sahnelenen gösteriler katılımcılar tarafından beğeniyle takip edildi. Bu özel ve anlamlı gösteriye imza atan EYDEM kursiyerlerine çeşitli hediyeler takdim eden Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün, yaptığı konuşmada Bizler 'Sevgi varsa engel yoktur anlayışıyla çalışarak yılın 365 günü engelli bireylerimizin yanınızda olduk, olmaya da devam ediyoruz dedi.

 

Engelsiz Bir Dünya Hedefiyle

Konuşmasında engelli bireylere yönelik ülke genelinde yapılan çalışmalara da vurgu yapan Başkan Aygün, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde her alanda olduğu gibi engelli vatandaşlarımıza yönelik olarak da hem hükümetlerimiz hem de bizler yerel yönetimler olarak önemli çalışmalara imza attık. 20 yıldır, engelsiz bir dünyayı inşa etmek için hayatın her alanında büyük bir dönüşüm gerçekleştirdik. Eğitimden sağlığa, ulaşımdan istihdama her alanda yaptığımız çalışmalarla engelli vatandaşlarımızın ve ailelerinin yanında olduk. Cumhurbaşkanımız öncülüğünde hükümetimizin hayata geçirdiği uygulamalarla bir gün değil her gün engelli vatandaşlarımızın yanında olduk dedi.

 

Hep Birlikte Olmaya Devam Edeceğiz

Konuşmasında Derince Belediyesi olarak EYDEM çatısı altında yaptıkları çalışmalara değinen Başkan Aygün, Engelsiz Yaşama Destek Merkezi'miz ile hem engelli bireylerimiz hem de ailelerimiz için önemli çalışmalara imza atıyoruz. EYDEM ile ilçemizdeki engelli bireylerimizin hak danışmanlığı, kişisel gelişim ve kurs hizmetleri, psikolojik destek, okuma-yazma ve farkındalık eğitimleri ile yanında oluyoruz.  Yine kurumumuzda psikolojik destek hizmetleri ile ücretsiz olarak ilçe halkımıza aile, çocuk, ergen ve bireysel olarak psikolojik destek ve danışma hizmetlerimiz devam etmekte dedi. Gönül gönüle vererek bugüne dek engelleri birlikte aştık, inşallah bundan sonraki süreçte de yine hep birlikte olacağız diyen Başkan Aygün, EYDEM kursiyerlerini ve merkezde görev yapan çalışanları tebrik etti.

Oluşturulma Tarihi :  15.06.2022 13:53:04
Okuma Sayısı : 1381