HABER
 /  Gezinti Bağlantılarını Atla
Ana Sayfa /
Haber
İlçemizde Yeni Bir Yaşam Başlıyor
Orjinal Resim

Derince Belediyesi'nin Araptepe Mevkii'nde hayata geçirdiği kentsel dönüşüm projesi ile ilçede yeni bir yaşam başlıyor. Çalışmaların artık teslim aşamasına geldiği ve anahtar teslimi yapılacak olan projede 47 hak sahibi için kura çekimi yapıldı

 

47 Hak Sahibi Kura Heyecanı Yaşadı

Yenikent Mahallesi sınırları içerisinde yer alan Araptepe Mevkii'nde gerçekleşen kentsel dönüşüm çalışmalarında anahtar teslimi öncesi kura çekimi yapılarak artık son aşamaya gelindi. Derince Belediyesi tarafından Araptepe bölgesinde, hazine arazileri üzerine yapılmış, ekonomik ömrünü tamamlamış gecekonduların yıkılarak, bölgedeki hak sahipleri için sosyal alanları bulunan konutların inşa edilmesi hedefiyle başlayan kentsel dönüşüm süreci Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın onayladığı Riskli alan kararının Resmi Gazete'de yayınlanması ile start almıştı. Hak sahipleri ile ön sözleşmeler imzalandıktan sonra ilk olarak eski yapılar yıkılmış ve hak sahiplerine kira ödemeleri başlamıştı. Yıkım işlemlerinin sonrasında 2020 yılı ocak ayında yapılan ihale sürecinin ardından ise yaklaşık 30 bin m2'lik bölgede çalışmalar başlamıştı.

 

428 Daire ve 7 İşyerinden Oluşuyor

Başkan Aygün'ün özel önem verdiği ve 41 seçim vaadi arasında da yer alan kentsel dönüşüm projesinde çalışmalar artık tamamlanmak üzere. Yenikent Mahallesi Araptepe Mevkii'nde gerçekleşen ve alanında örnek proje olarak nitelenen kentsel dönüşüm projesi 428 daire ve 7 işyerinden oluşuyor. Yaklaşık 30 bin m² büyüklüğündeki alana inşa edilen projenin 10 bin m2'si ise yeşil alana ayrılmış durumda. Artık teslim aşamasına gelinen ve peyzaj çalışmalarının sürdüğü Araptepe Kentsel Dönüşüm projesinde 47 hak sahibinin dairelerinin belirlenmesi için kura çekimi gerçekleşti. Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün, Belediye Meclis Üyesi Mustafa Morgül, Derince Belediyesi Etüt Proje Müdürü Tarık Duman ve hak sahiplerinin katılımıyla Yenikent Kültür Merkezi'nde gerçekleşen kura çekiminde aileler yeni dairelerine kavuşacak olmanın heyecanını yaşadı.

 

Depreme Dayanıklı ve Modern Binalar

Hak sahiplerinin yoğun ilgi gösterdiği, Derince 1. Noterinin gözetiminde gerçekleşen kura çekiminde bir konuşma yapan Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün, Yakın zamanda anahtar teslimini de gerçekleştireceğimiz projemizle birlikte bölgemize depreme dayanıklı, kapalı otoparkı bulunan, yeşil alanlara sahip, modern binaların yer aldığı yeni bir yaşam merkezini kazandırmış olacağız. Hak sahiplerimize ve Derince'mize hayırlı olsun dedi. Kentsel dönüşüm sürecinin noktalanmasıyla birlikte Araptepe mevkiindeki proje alanında hak sahiplerine yeni modern daireleri teslim edilerek, çarpık yapılaşma sorunu çözülmüş ve bölgeye önemli ve güzel bir proje kazandırılmış olacak.

Oluşturulma Tarihi :  15.04.2022 11:51:12
Okuma Sayısı : 1139