HABER
 /  Gezinti Bağlantılarını Atla
Ana Sayfa /
Haber
Sporda Dev Hamle
Orjinal Resim

Gençliğe ve spora yatırımların hız kesmediği Derince’de amatör branşlarda ses getirecek çok önemli bir adım atılarak, yeni kulüp kuruldu. Derince Belediye Başkan Yardımcısı Kemal Bayraktar’ın başkanlığını yaptığı ve18 branşta faaliyet gösterecek Derincespor Kulübü’nün şu anda 3.525 sporcusu bulunuyor

 

Sportif Başarı ve Tesisleşme

Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün yönetiminde gençliğe ve spora yatırımların bir bir hayata geçtiği ilçede gerek sportif başarı noktasında gerekse tesisleşme kapsamında çok önemli adımlar atılıyor. Belediye Derincespor Kulübü ile profesyonel liglerde başarıyla temsil edilen Derince’de amatör branşlarda ses getirecek yeni bir kulüp kuruldu. İlçedeki amatör spor kulüplerine her konuda yardımcı olan Derince Belediyesi, bölgedeki potansiyeli ortaya çıkartacak olan Derincespor’u faaliyete geçirdi. Kulüp başkanlığını Derince Belediye Başkan Yardımcısı Kemal Bayraktar’ın yaptığı Derincespor Kulübü tescillenerek isim hakkını aldı.

 

Yaz Okulları ile Amatör Spora Hızlı Bir Giriş

Kemal Bayraktar başkanlığında faaliyetlerine başlayan ilçenin yeni temsilcisi Derincespor Kulübü’nün yönetim kurulunda Başkan Bayraktar’ın yanı sıra Şaban Eraslan, Işıl Bozca, Tunahan Berber, Mustafa Polat, Osman Cömert ve Nurten Yılmaz yer alıyor. Renkleri sarı lacivert olarak belirlenen ve 18 branşta faaliyet gösterecek Derincespor Kulübü, futbol kategorisinde sadece futbol okullarında eğitim verecek. Derincespor Kulübü bünyesinde voleybol, basketbol, tenis, yüzme, karate, tekvando, cimnastik, kick boks, kadın futbolu, boks, atletizm, masa tenisi, geleneksel okçuluk, satranç, bilardo, bisiklet ve wushu branşları da yer alıyor. 18 branşın on ikisinde faaliyetlerine başlayan Derincespor Kulübü sporcuları çalışmalarını branşlara göre farklı tesislerde gerçekleştiriyor.

 

3.525 Sporcusu Bulunuyor

Yenikent Halı Saha Tesisleri, Bahattin Çelik Spor Kompleksi, Abdullah Tayyip Olçok Gençlik ve Spor Merkezi, Derince Belediyesi Kapalı Yüzme Havuzu ve Şehit Er Emre Kaan Arlı Çok Amaçlı Spor Salonu’nda devam eden antrenmanlar kapsamında kulübün ilk etapta 3.525 sporcusu bulunuyor. Sarı- Lacivertli ekibin en çok sporcusu 955 kişi ile yüzme branşında bulunuyor. Diğer branşlarda yer alan sporcu sayıları ise şu şekilde; Basketbol (220), voleybol (140), karate (160), tekvando (260), boks (150), tenis (300), masa tenisi (170), satranç (120), cimnastik (173), kick boks (32), futbol okulları (845). Öte yandan Derincespor Kulübü bünyesinde yaz okullarında eğitim gören sporcular için 11 Eylül Cumartesi günü bir tören düzenlenerek, katılım belgeleri teslim edilecek. Ayrıca aynı gün Belediye Derincespor Kulübü de yeni sezon açılışını gerçekleştirecek.

Oluşturulma Tarihi :  31.08.2021 09:30:20
Okuma Sayısı : 1378