HABER
 /  Gezinti Bağlantılarını Atla
Ana Sayfa /
Haber
Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi Açıldı
Orjinal Resim

Derince Belediyesi’nin sokaktaki can dostlarımız için hazırladığı Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi hizmete girdi. Sokak hayvanları için her şeyin düşünüldüğü tesiste ameliyathane, muayenehane, veteriner odası, eczane ve sosyal alanın bulunduğu idari bina ile birlikte köpek ve kedi barınakları yer alıyor

 

Bir Proje Daha Hizmete Sunuldu

Kocaeli genelinde vatandaşların da sıkça şikayetlerine konu olan sokak hayvanlarına yönelik çok önemli bir proje Derince’de faaliyete geçti. Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün’ün seçim vaatleri arasında yer alan Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi’nin açılışına Başkan Aygün’ün yanı sıra AK Parti İstanbul Milletvekili Rümeysa Kadak, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, AK Parti Kocaeli İl Başkanı Mehmet Ellibeş, Derince Kaymakamı Cemil Aksak, Garnizon Komutan Vekili Albay Hikmet Düzgün, Çayırova Belediye Başkanı Bünyamin Çiftçi, Büyükşehir Belediyesi Koordinatörü Abdullah Köktürk, Derince Belediyesi Başkan Yardımcıları Kemal Bayraktar, Adnan Pala, İbrahim Şirin ve Abbas Bayrak, AK Parti Derince İlçe Başkanı Koray Merdan, MHP Derince İlçe Başkanı Zeki Omurca, Derince Müftüsü Mecit Amil, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Osman Karabayır, AK Parti İlçe Kadın Kolları Başkanı Züleyha Uslu, AK Parti İlçe Gençlik Kolları Başkanı Semih Tayyip Gülcan, meclis üyeleri, muhtarlar, kaymakamlık ve belediye daire müdürleri ile hayvan sever vatandaşlar katıldı.

 

Başkan Aygün’den Önemli Mesajlar

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda ilk konuşmayı Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün yaptı. Başkan Aygün konuşmasında “Belediyecilik gönül işi, hizmet işi dedik.  Göreve başladığımız günden bu yana halkımızdan en fazla gelen talep sokak hayvanlarıyla ilgiliydi. Bir babanın bize feryadı olmuştu. Biz de bu feryadı not edip harekete geçtik. Göreve gelir gelmez yer aradık ve burayı Orman Bakanlığı’ndan tahsis alarak, projelendirme çalışmalarına başladık. Yine Orman Bakanlığı’mızın teşvikiyle bu tesisi yaparak Derince’mize kazandırdık. Büyükşehir Belediyesi’nin Kandıra’da yaptığı hizmetin bir küçüğünü yaptık. Burayı bir dispanser olarak değerlendirebiliriz. Ekibimiz, aracımız, veterinerimiz vardı. Böyle bir tesisimiz yoktu. Şükürler olsun bu merkezi Derince’mize kazandırdık. Bu tesis insanların merhamet duygusunu arttırıyor. Bu canlar bize Allah’ın emaneti. Onlara bakmak bizim insani ve İslami görevimiz. Bu projenin hayata geçmesinde emeği olan teknik ekibimiz ve müteahhit firma çalışanlarını tebrik ediyorum. Bundan sonra da halkımızın talepler doğrultusunda projelerimizi hayata geçirmek için çalışacağız. Amacımız milletimize hizmet etmek. Halka hizmet hakka hizmet anlayışıyla çalışıyoruz’ dedi.

 

Büyükakın: Dünyaya Çevreciliği Öğretelim

Aygün’ün ardından kürsüye çıkan Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, “Belediye başkanımızı tebrik ediyorum. Çok hayırlı bir hizmete imza attılar. Bizim medeniyetimiz açısından gerçekten çok önemli bir hizmet. Bizim medeniyetimiz bir yürek medeniyeti. Medeniyetimiz evrendeki tüm canlıları düşünen bir medeniyet. Bu medeniyetin evlatları olarak bizler de işlerimizi yaparken, içinde bulunduğumuz evrene saygıyla yaklaşmalıyız. Çevreci, sürdürülebilir bir anlayışla hareket edeceğiz. Tarihte örneği var. Bizim ceddimiz göçmen kuşlar için kuş hastanesi yapmış. Bizim medeniyetimiz daima dünyaya güzel örnekler sundu. Dünya çevreciliği de sosyal adaleti de bizden öğrenecek. Yardımlaşmanın ne demek olduğunu da bizden öğrenecek. Aslında bu memleketin her evladının hayvan sever olması lazım. Hayvan sever diye bir kategori olmaması lazım” dedi.

 

Açılışın Ardından Tesisi Gezdiler

Büyükakın konuşmasının devamında “Bunu bir gönüllülük hareketine çevirmemiz lazım. Gelin hep birlikte gönüllü hareketini başlatalım. Bu canları soğuk kış günlerinde koruyalım yazın sıcaklarda susuz bırakmayalım. Okullarımızda sahiplendirmeler yapabiliriz. Cami avlusunda, okul bahçesinde bir köpeğe bakılabilir. Yeter ki doğru bir şekilde organize edelim. İlçe belediyelerimizle organizasyonlarımızı yapacağız. Bu dispanserlerin sayısı her bir ilçemizde artacak. Fabrikalardaki atık yemeklerin hayvanlara verilmesi için araç temin edebiliriz. İnşallah biz bunu hep birlikte yapalım. Kocaeli ve ilçeleri örnek olsun. Bu güzel işe imza atan Derince Belediyemizi kutluyorum” dedi. Başkan Büyükakın’ın konuşmasının ardından Derince İlçe Müftüsü Mecit Amil’in yaptırdığı dua ile tesisin açılışı gerçekleşti. Protokol tarafından kurdele kesimi ve ardından Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi’nin gezilmesiyle birlikte açılış programı sona erdi. Merkezin açılışına katılan AK Parti İstanbul Milletvekili Rümeysa Kadak da böylesi anlamlı bir projeyi hayata geçirdiği için Başkan Aygün’ü tebrik ederek  “Tesiste sokaktaki canlarımız için her şey en ince ayrıntısına kadar düşünülmüş” dedi.

Oluşturulma Tarihi :  30.01.2021 15:31:58
Okuma Sayısı : 6462